NőKáPé 2

"Ez itt a Hatosfal dKP, azaz Damen Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Female Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja."

Egy forduló után még persze nehéz belőni, hogy milyen teljesítmény mennyit érhet, de mi azért megpróbáljuk.

8. Budu

Ahogy azt mi gondoltuk is, hiába ment el Podgoricáról a csapat lényege, Dragan bácsi nem az a feladós fajta. Jól be is jelentkeztek a nyolc közé, talán még akár előrébb is lehetne tenni őket, de azért a Bietigheim erejét belőni, na az sem egyszerű. Szóval a magabiztos győzelem után azért cink lett volna kivenni őket innen, de sokkal előrébb nem tartanak. Még. Mert hogy ebből csapat lesz előbb-utóbb, inkább előbb, az nagyjából tuti. Nos igen, van, ahol beszélnek az utánpótlás-nevelés fontosságáról és öntik bele eszetlenül a pénzt, meg van, ahol egyszerűen csak jól csinálják.

7. Brest

Kilgore kolléga befenyegetett már minket, hogy na majd a Brest, majd csak figyeljünk, aztán tessék, itt is vannak. Igen, vereséggel, de hol és mennyivel. Két gombóc Rosztovban konkrétan senkinek sem szégyellnivaló eredmény. Lehet, hogy a franszoák azután, hogy a férficsapatuk évek óta hülyére veri a világot, a női csapatuk is rendszeresen érmes, úgy döntöttek, hogy klubszinten is homorítanak? Három férfi BL-csapat (abból mind felsőházi szintű, csak nem ott vannak), plusz most két komolyan veendő női, izgalmas. Mondtuk már, hogy utánpótlás?

6. Fradi

Maradjunk abban, hogy ez megelőlegezett bizalom, és annak szól, hogy az utolsó tíz percben sem adták még fel, bár tök nyilvánvaló volt, hogy a Vardar a legvégét magasról leszarja, és Parrondo (mert ott kb. annyira Gyibirova az edző, mint Ancelotti) próbálgatta az üreskapus játékot. Pontszerzésre ennek ellenére 10:10 után nulla másodperc esély volt, az első félidő második fele nagyon csúful sikerült, és ha a hazaiak végigtolják azt a tempót és koncentrációt, akkor csak a gombóc mérete lett volna kérdés. Most hétvégén okosabbak leszünk, tessék arra építeni, hogy maradt lelki erő a csapatban. Ja, meg hogy ez női kézilabda.

5. Metz

Bizony, bizony, a másik francia csapat, és ez is tele hazai játékosokkal, utánpótlás, ugye. Persze, a norgéknál hiába volt az utóbbi 25 évben mindig brutál a válogatott, a második klubcsapatuk hagyományosan nudli, és most már az első is, de egy tükörsima hazai után szintén amolyan megelőlegezett bizalomként ide tesszük őket. Meg azért, mert tavaly sem voltak rosszak, csak hát jött a későbbi győztes, akit persze azért otthon lenyomtak.

4. Rosztov

A meggyőző máshogy néz ki. De egy jó Breszt, hazai győzelem, a Mutyi valószínűleg nekik is két sima lesz. Meg aztán továbbra is a "három nagy" mögé, de "a többiek" elé pozicionáljuk őket. Aztán majd hétvégén Ikastban kiderül, hogy jól tettük-e.

3. Vardar

A három, egyébként előzetesen tök egyformának tippelt csapat közül azért tettük őket ide, mert az az utolsó tíz perc akkor is borzasztó volt az ő szempontjukból, ha már semmi jelentősége nem volt. Egy élcsapat ennyire nem lazíthat lesz, hogy tíz perc alatt plusz tízből plusz három maradjon. Jó, láttunk már ennél ilyenebbet is, és itt végül is a győzelem nem volt kérdéses, de akkor sem. Parrondo számomra meglepő volt, hogy ott csücsül a kispadon B-vel a nyakában, de aztán hamar kiderült, hogy Gyibirova pont annyit tesz a csapathoz, mint Kasztratovics tett. A keret továbbra is brutálisnak tűnik, és ha tavaszra 60 percet végig tudnak tolni teljes koncentrációval, akkor nem őket kérem az elődöntőben az ETO-nak.

2. CSM

Mint ahogy őket sem, jó lesz a tetszőleges negyedik. Jó, a Krim nem egy valós szintfelmérő, de 12-nél jobban minek megverni bárkit is egy első meccsen. Az EHF statisztikája továbbra is borzalom, Neaugut pl. négy góllal írják, de a match reportot kinyitva már 8 figyel ott. Nyilván, mert szerintük a 30=19. Elkeserítő.

Ők dobtak 19 góllal 30-at. Tiszta kosárlabda.

Szóval így lehet hinni az EHF-nek. Higgyünk inkább annak, hogy Neagu megérkezett, Gulldén el sem ment, Frafjord sem kezdett szarul, Grubišić is dobott három lövésből két gólt, ehhez egyelőre nincs mit hozzátenni.

1. ETO

Mint ahogy a Krim, úgy - legalábbis hétvégi formájában - a Mutyi sem volt igazi erőfelmérő. Egy pillanatig nem volt kérdés a kimenet, úgyhogy ezt ne is ragozzuk nagyon tovább. De azért az bejött, hogy amit a válogatottban látuk, azt jól látjuk: Görbicz zseni. Ezt se ragozzuk.