dKP4 - A káosz fokozódik

"Ez itt a Hatosfal dKP, azaz Damen Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Female Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja."

Ennek a körnek a legnagyobb vesztese egyértelműen a Bietigheim volt: dobogós helyről kizúgtak a nyolcból. Ilyen gyorsan megy ez.

8. København

Persze, ki lehet kapni a Rosztovtól. Igen, akár otthon is ki lehet kapni. De ilyen simán? Jó, ilyen simán is ki lehet, csak ez akkor meg is mutatkozik az értékelésben. Az első két forduló utáni egyik százszázalékos csapat tükörsimán szállt el, és ha a javuló Brest idegenben (mármint ugye dán szempontból nézve) is elkapja őket a hétvégén, akkor nagyon úgy fog tűnni, hogy csak azért jutnak tovább a csoportjukból, mert az igencsak harmatos Sävehof is náluk van. Érdekes a helyzet Dániában, hiába raknak össze vállalható csapatokat az utóbbi években, a stabilitás nem jellemző rájuk.

7. Odense

Nagyjából a fentiek igazak a Larvikot fogadó Odensére is. Az első körben nem nyertek a szintén össze-vissza produkáló Budu ellen, aztán ikszeltek otthon a Metzcel, majd simán elintézték Norvégiában a Larvikot. Ez javuló tendenciát mutat, ami még szebbé válhat a hétvégén, amikor is a larviki meccs "visszavágója" kerül Gerflorra. Mivel női kézilabda, nem biztatunk senkit arra, hogy nagyobb összeggel tegye meg a hazait, de ez azért eléggé egyesszagú egy derbi lesz. Így a csoporterlsőségért is harcban maradnak, míg a két nem is olyan régen BL-t nyert másik csapat küzdhet a kiesés elkerülése ellen. Nos, erre a csoportra előzetesen nem ezt tippeltük.

6. Brest

Pocsék kezdés után erős visszaesés. Ja nem. A Brest is javuló tendenciát mutat, a sima svédországi győzelem még ha nem is egy nagy truváj, csak jelez valamit, főleg az első forduló sima koppenhágai zakója után. A hétvégén ismét a Sävehof ellen edzhetnek egy jót, és kerülhetnek a csoport második helyére.

5. Metz

A bánat se tudja, hogy ők itt valóban jó helyen vannak. Pontvesztés az Odense ellen, majd egy nyögvenyelős hazai a Budu ellen, akik persze az életükért is mentek már, ami montenegrói nyelven tudjuk, mit jelent. Ha a hétvégén hozzák a podgoricai meccsüket, akkor jogosnak fog tűnni az ötödik helyük, és egyben oda is teszik a fent már jelzett pecsetét, hogy mely csapatok nyomják tovább a csoportgyőzelemért, és melyek a kiesés ellen. Mi bátrak vagyunk, ide idegenbelit mondunk be.

4. Fradi

Az előző kp-ban még a kiesés réme is ott lebegett a magyar bajnoki ezüstérmes fölött, most azonban egy melós svábiai győzelemmel fordult a kocka, lehet menni a csoportelsőségért. Persze ez csak jelképesen fontos, mert az már tuti, hogy legalább két vesztett ponttal megy a Fradi a következő körbe, de arra figyelni kell, hogy ez ne legyen több. Például hétvégén, mert a németek jó eséllyel továbbjuthatnak az egyre inkább elhalványuló norvég hölgyek ellenében. Sima hazait kérünk, köszönjük.

3. CSM

Persze, két góllal nyerni Kristiansandban nem a világ teteje, de ezek a norgék nem adják olyan könnyen magukat. A ludwigsburgi zakó meg most már utólag ismét nyilvánvalóan a szokásos edzőbuktatási eredmény volt. Ha valaki érti még, hogy ezt hogy nézheti el a bukaresti vezetőség, az szóljon, mert ami ott a kispadon folyik, nettó röhej. Reméljük, a volt jugoszláv iskolával is tele lesz a balerina töke hamarosan, és mondjuk pont a Fradi ellen akarnak ismét edzőt buktatni. Azért most még otthon legyakják a norgékat, de ha nem így lesz, nem fogunk sírni, sőt.

2. Ростов

A legerősebb csoportban állnak az élen, úgy tűnik, hogy a védekezést szokása szerint kezdi összekalapálni Ambros, a támadójátékuk is a szokásos (semmi), de a női mezőnyben ez több mint elég. Mostani formájukban sima F4. A mostani fordulóban valószínűleg simán elkalapálják otthon a koppenhágaiakat, és már lehet is tervezni a hét tavaszi ponttal.

1. ETO

Százgólos összesített gólkülönbséget vártunk, persze némi barokkos túlzással, de még akár ez is benne van, a hátralévő két hazain meg egy idegenbeli össze lehet rakni az átlag huszat, amilyen gyenge ez a csoport. Ez persze nem a címvédő hibája, de hogy ez a csoport sok minden, csak nem valós erőfelmérő, az nem is kérdés. Magabiztosan menetel a csapat, nem lehet máshova tenni őket, de azért az látszik, hogy ez a védekezés igencsak messze van az Ambros által összekalapálttól (lásd még: Érd elleni első félidő), de most még lehet csiszolgatni, sőt kevés meccs kivételével egészen a F4-ig lehet. A THC jön hétvégén Győrbe, mócsing alatt nem állnak meg, az tuti, minden attól függ, hogy mennyit játszanak a fiatalok. Mert már bizony játszatni kellene őket, amire ígéret volt, megvalósítás sehol. Ez azért baj.

Képeket az EHF facebookjáról csórtunk. Volna, ha akár egy darab két is fent lenne a facebook-oldalukon a hétvégi női meccsekről.