Vegetálós krimi

"Ez itt a Hatosfal dKP, azaz Damen Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Female Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja."

Az előző kápénak címet is adtam már: Harmincon túl. (A mostani címért pedig köszönet artmooney-nak) Tudniillik a Most-Sävehof és a Budu-Valceát leszámítva a többi mérkőzésen mindenki 30 felett nyert, ergo az ellenfél 30 gólnál többet kapott, sőt voltak olyan rangadók is ahol 60-70 feletti gólok is estek (azaz mindkét csapat 30 fölött adott-kapott). De aztán az őszi szünetben lusta voltam ezt megírni, meg hát lássuk be, az előző két forduló is eléggé gyengére sikerült...

A Sävehof-Most és a Lublin-CSM meccset leszámítva, mindegyikbe bele tudtam nézni, amivel meg is nehezítettem a dolgom, mert most aztán tényleg vakarom a fejem, hogy kit hova tegyek.

9. FTC

Továbbjutás most már megvan (?), innentől két felszabadult örömjátékot szeretnék látni, ahol legalább az egyik mérkőzésen (legyen ez mondjuk a Vipers) alkalmazzuk azt amit a Podravka és a Metz: Lökében még a fingot is elfojtani. No, de azért még ennyire ne szaladjunk előre; annyira nem volt számomra megnyugtató ez a győzelem sem. Persze, rohadtul kellett, de sajnos jelenleg tényleg ez a Fradi szintje, és csak egy hajszállal jobb az EHF-kupa mezőnyétől.
Háfra továbbra is süllyedőben, nagyon félek attól, hogy eljutunk oda, hogy lövési kísérletei sem nagyon lesznek, Kovacsicsot is egyre ingerültebbnek érzem, Lukácsról meg mióta tudjuk, hogy eligazolt, gátak szakadtak át és újra azt a szintet hozza amit régen (ez amúgy senkinek nem üzen semmit?). Mintha a két héttel ezelőtti bátorító időkérések is újra számonkérésbe csaptak volna át, ergo megint minden kezd visszatérni a régi kerékvágásba.

8. Esbjerg

Vjahirjeva visszaállásával ha 180 fokot nem is, de annyit mindenképp fordult a világ a Rosztovval, hogy az 5 gólos vereséget sikerült 8 gólos győzelemmel ha kitörölni nem is, de felejthetővé tenni. Búslakodni nagyon még így sincs okuk a dánoknak, 2 pontot tuti visznek tovább magukkal, a középdöntőben meglepődnék, ha a Fradit nem kapnák el.

7. Vipers

Már az elején 4-0-nál én spec számítottam rá, hogy nagy saller lesz, és ha faragnak is az eredményből, a Metz jobban bírja majd a végéig. Így is lett. Túlzás lenne azt mondani, hogy Löke ideje lejárt, mert nyilván nem, de az eléggé szemmel látható, hogy a bírók sem engedik már a sokszor túltolt színészkedéseit, és meg is engedik vele szemben a keményebb védekezést is. Igazából az agonizálásán túl sok maradandót nem is alkotott a norvég csapat. Az is szembetűnő, hogy idegenben mintha nem azt az arcukat mutatnák amit otthon. Ez lehet egy kapaszkodó hétvégén a Fradinak, no és persze nem ártana a beállós körüli védekezést is a helyére tenni. Ha ez ment a csoport leggyengébbjének (Podravka) és a legerősebbnek is (Metz), akkor úgy gondolom, hogy a hibát a Fradinál kell keresni.

6. Buducsnoszt

Elég nyögvenyelős győzelmet sikerült aratniuk a Valcea otthonában, és ha nem lett volna a fullra betliző Fernandez (nem is tudom, betlizés az mikor valaki félelmében kapura sem mer nézni?) aki szerintem vitte a prímet labdaeladásokban, könnyen lehet, hogy pontot veszthettek volna. Mindenesetre számomra ők eddig a BL egyik csalódása, amekkora csinnadrattával ki lettek jelentve a szezon elején titkos favoritnak, annyira nem méltóak most erre. Reméljük a középdöntőre ők is megrázzák magukat. Nem őket várom a Brest elleni visszavágón győztesnek.

5. Brest

Nem tudom hova tenni őket. Mikor nézem azt mondom, hogy húha, ezek még a rivális Metznél is jobbak lehetnek, de akkor mi a francért kapnak majdnem minden meccsen 30 gól felett? Persze, ha tudod, hogy megnyered az adott meccset, a védekezésed is gyengül és könnyebben legyintesz egy kapott gól felett, de a Budu is megtömte őket 32-vel, meg a Bietigheim is. A másik ágon menetelő francia riválist (Metz) egy góllal megverték hazai pályán, ami mindenképpen jelzésértékű, hogy komolyan kell velük számolni, és már nagyon szeretném őket betenni a legjobb 4-be, de ennek az a feltétele jelenleg, hogy 25 kapott gól alatt hozzanak le egy meccset. (És persze tűkön ülve várom már az Eto elleni mérkőzéseiket, mégicsak az lesz az igazi erőfelmérő)

4. CSM

Neagu visszatért, hogy ez kinek jó, kinek nem, nem tudom. Szerintem a pályafutására nézve nem jó, mindenképpen úgy és olyan mennyiségben terhelném, mint az Eto Kurtovicot, de hát románoknál mások a szelek, és minden le van szarva, csak Cristina lőjön egy valagra valót. Az Esbjerg elleni győzelem azt hiszem borítékolható, még talán a mócsing is kinéz.
Nem tudom, hogy az megvan, hogy ők kapták a legkevesebb gólt (83) az egész mezőnyben? Igaz a képzeletbeli F4 listánkon meg a legkevesebbet is ők lőtték (110), de úgy gondolom, hogy ahhoz képest ahogy indították a szezont - botrányokkal, Neagu nélkül - szerintem ez egészen imponáló eredmény. A rosztovi visszavágó lesz minden bizonnyal az őszi szezon legerősebb találkozója.

3. Rosztov

Ahogy az Esbjergnél már említettem: Vjahirjeva vissza, és hirtelen elöl magukra találtak. Nem tudom, hogy ez a későbbiekben mennyire lesz jó nekik, de úgy gondolom, hogyha valakinek sikerül őt kikapcsolni ez az orosz csapat azért elég könnyen sebezhetővé válik. Jön egy kis rehabilitáció a lengyel bajnok ellen, aztán meglátjuk, hogy a románok elleni visszavágón mi sül ki belőlük.

2. Metz

Egyértelműen jobbnak tartom őket most már az oroszoknál. A védekezésük végig stabilan áll, és ahogy hátul, úgy elöl is mindenki hozzá tud tenni valamit a játékhoz. Nem érezni színvonal romlást ha valakit épp pihentetni kell, és mint egy robothadsereg, olyan érzelemmentesen tolják az egészet. Pénteken Horvátországban vendégeskednek, kíváncsi leszek a horvát ellenállásra.

1. ETO

Egész egyszerűen nem tudok se többet, se kevesebbet mondani annál amit eddig is, bár ez a Krim elleni azért sokáig csúnyán nézett ki, de még mindig ott van az a kiemelkedő rutin amivel bedarálják az utolsó 10-15 percben az ellenfeleiket. Vicces ezt így leírni, de igazából a nehezén a csoportban a két szlovénok elleni találkozón túl is estek, rehabilitálnak ők is az ősz hátralevő részében.