Nincs téli álom

No, és akkor elevenítsük fel gyorsan, hogy hol is hagytuk abba novemberben: az Eto talán az eddigi legkönnyebb csoportjába került, amit annak rendje és módja szerinte be is húzott; a Fradi amekkora reményekkel indult, legalább úgy mosták fel velük a padlót, a metzi idegenbelit leszámítva; CSM már a szokásos évi cirkuszt még a szezon elején elsütötte, ettől függetlenül egészen tetszetős amit tolnak; a Brest eddig kellemes meglepetés; Rosztov biztos léptekkel halad a döntő felé; Esbjerg pofátlanul tolakszik a legjobb 8 közé.

A sorrendem a következő:

1. Rosztov
2. Eto
3-5. Metz, Brest, CSM (a sorrendet nem tudom megmondani)
6. Vipers
7. Budu
8. Esbjerg
9. Fradi
10. Valcea
11. Krim
12. Sävehof

Olyan majális meccsekkel, mint amilyen a Valcea-Krim, vagy a Budu-Sävehof nagyon nem foglalkoznék, szerencsére már a téli szezon első fordulójára sikerült elég pazar párosításokat összehozni.

Vipers-Esbjerg (x)

Skandináv rangadó a javából. Nem tudom, hogy a Viperst hova tegyem, mihez kezdjek velük, mert az, hogy a Fradit legyalulták mondhatni természetes, a 38-38-as hazai Metz elleni, majd az idegenbeli 26-17-es vereségből nehéz eldönteni, hogy melyik is az igazi arca a norvégoknak, bár én mégis inkább az utóbbira tippelek. A dánoknál szerintem egy fokkal jobb játékosok vannak, de hazai pályán ahogy láthattuk, a norvégok eddig verhetetlenek, így egyezzünk ki egy igazságos ikszben.

01.25. 14:15

Metz-Rosztov (1)

Úgy tűnik, hogy a Metz kezd teljesen elfogyni, mind anyagilag, mind játékosilag. Már tavaly is keményen győzködték Mayonnade fülét szerződéshosszabbításnál, Niombla inkább a Siófokot választotta, elmegy Zaadi (Rosztov) és Smits (Bietigheim) is az idén, Glausert meg ugye az Eto viszi. Ez szerencsére a játékukon (annyira) nem látszódik, nagyon szűk hazai győzelmet várok.

01.25. 15:00

Fradi-CSM (2)

Hát izgatottan várom ezt a meccset. Nem, nem azért mert győzelemre számítanék, hisz pontosan ugyanott tartunk ahol abbahagytuk. Állítólag akik vb-n rosszak voltak most a bajnokságban jók, hogy ez honnan és mire lett alapozva nem tudom, én továbbra is azt látom, hogy Klujber az idegenbeli bajnokikon halvány önmaga; Kovacsics és Háfra is ugyanúgy vergődik; Snelder hiába világbajnok, Fradiban úgy tűnik ez még mindig kevés; Vicán pedig érződik, hogy fejben néha már máshol jár. Nem lett semmivel sem jobb, de rosszabb sem a csapat teljesítménye, inkább erős stagnálás érezhető. És azt sem hiszem, hogy megoldást jelent Szucsánszki és Hornyák is, mert erősen még formába lendülős időszakukat élik, jelen pillanatban tényleg minden rossz nélkül mondom: csak többen vannak velük. Talán tavaszra jutnak el a régi formájukhoz, de ugye a kérdés, hogy lesz-e tavasz? Kíváncsi leszek, hogy ki fogja átlőni, vagy ki fog betörni a Cvijics, Torstensson, Perianu, Klikovac hármason, ki fogja megtartani ugyanezt a négyest elöl kiegészülve Neaguval, Lekiccsel, Omoregie-vel.
Állítólag jövőre már jók lesznek, kérdés, hogy a BL-ben vagy az EHF-kupában, mert elnézve a Siófokot könnyen utóbbiba kerülhetnek, és én a három érkező némettől sem dobom hanyatt magam, direkt miattuk követem a THC meccseit, és hát eléggé aggasztó számomra amit ott láttam. Íme a két játékos Bölk és Stolle statisztikái (5 EHF-kupa meccsből tudtam csak szemezni a 6 helyett, mivel az Asztrahány elleni visszavágó statjait elvitte a cica, mert a 30-25-re végződő meccs ellenére senki nem lőtt gólt ehf szerint, innen is gratula nekik): Bölk 15/30 (50%), Stolle 6/24 (25%). Szóval kiegészül a Fradi egy 50%-os lövővel és egy szigorúan hazai pályán jól teljesítő játékossal (értsd: falumenő, de igazából még hazain is inkább betli), és beállóba nem Schmelzer jön, hanem Behnke, akit Martin csak hazain játsszat vagy a Lublin ellen, míg előbbi legalább kap játéklehetőséget is az EHF-kupában. Úgyhogy én sajnos továbbra is azt érzem, hogy nem igazolunk igazi klasszist, beérjük a középáras játékosokkal... Hát meglássuk mi lesz belőle.

01.25. 16:00

Eto-Brest (1, vagy x)

Már a csoportkörben is azért voltak aggasztó jelek, de ezeket ugye elintéztük egy kézlegyintéssel, hogy a csoport színvonala miatt van biztos, és lehúzták a (nagyon) gyenge csapatok a győriek játékát. Azóta viszont már ezzel nem igazán lehet takarózni: először is kezdődött egy évvégi Fradi meccsel ahol már -5 is volt közte, de a Fradi szisztematikus 40. percben való kifingása miatt azt még sikerült +1-re megfordítani és behúzni, és valami hasonló forgatókönyv volt az MTK ellen, majd aztán jött az a bizonyos szerdai Siófok elleni meccs, ahol nem 40 perces játékosok voltak, hanem hasonló kondival rendelkezők, és bár én számítottam arra, hogy a Siófok megveri őket, de azzal még én sem, hogy akár kiszámolás közelbe is kerülhetnek a Rába-partiak. És bár igaz, hogy Pena kiesésével lényegesen gyengült a Siófok támadójátéka, de fizikailag nem estek össze, így sikerült az, hogy végül +5-tel megnyerték Moen tanítványai a mérkőzést.
Azt hiszem kimondhatjuk, hogy vannak bajok Győrben, és hogy idáig nem a játékkal kerekedtek felül az ellenfélen, hanem a kondijukkal, ami már egy hasonló kondiban lévő, és játékkal is rendelkező csapat ellen ez már kevés. Nézegettem a Brest játékát, és azt hiszem van oka tartani az Eto-nak, mert a Siófoknál jobb csapat a francia, és a győriekkel ellentétben a franciák igazi tempohandballt tolnak, rengeteg lábmunkával, sok átlövéssel, sok lerohanással, szélről érkező góllokkal, a megnyíló falban azonnal adják beállóba a labdát, és bár ők is 30 körüli gólátlaggal dolgoznak, mégis azt mondom, hogy a Metzhez hasonló kemény védőmunkával rendelkeznek.
A 201 lőtt góljaikból 60 érkezett a Gros (40) és Kobylinska (20) jobblökő duótól, kulcskérdés lesz, hogy őket mennyire sikerül semlegesíteni. Toft a kapuban Darleux-vel (plusz még 4 másik, úristen, biztos ez nem a Valcea?), és igazából minden posztra jut két azonos képességű játékos. Jelezném, hogy én már tavaly vártam volna tőlük egy kiugró eredményt, ehelyett egy langyos középcsapat lettek, úgyhogy persze simán benne van (meg hát ugye ez női kézi), hogy idén is ezt produkálják, de ha mégsem... az ciki is lehet.
Hazai pályán egy nagyon szűk utolsó pillanatos 1-2 gólos győzelmet azért elvárnék, max egy iksz.

01.26. 19:00