A női szakág BL-jének félidejében

Ismét eltelt egy hét, azért lassacskán utolérjük magunkat. Most a melósabbik poszt jön, hamarosan pedig a beígért jócsajos is. Főleg hogy a héten talán picit kevesebb az izgulnivaló: a sok vendéggyőzelmet hozó előző kör után azok - így többnyire simább hazaiaknak várható - visszavágói jönnek.

8. Bukarest
Abszolúte nem megalázó, de tükörsima vereség otthon a Buducsnoszttól. Amikor jó kis védelem van szemben a túloldalon, a kezdősor góltermelése a felére esett vissza.
Ami főleg annak tekintetében aggasztó, hogy még csak nem is egy Woltering állt a Budunál a kapuban. Visszavágójuk jön, ismét zárómeccs, vasárnap este hét, érdemes lesz nézni, két nem rossz csapat.
Veszve nincs semmi, a csoport laza második helye így is meglesz, annyit fontos szem előtt tartaniuk, hogy egyet kell megelőzni tavasszal a Vardar-ETO-Midtjylland hármasból.
Akiket egy picit (vagy jobban) még eléjük helyezünk most, de egy-egy meccsen bárki elkapható, számszerűsítve még az is lehet, hogy az ellenük vívott hat meccsből 2-3 bőven elég. Majd kiderül, mire elolvad a hó.

7. Larvik
Amanda KurtovicHa már hó és hideg, Norvégia nagyasszonyai jönnek, akiknek felemásan ment a túloldalon a csoportellenfelek ellen, ehhez képest megsüvegelendően simán nyertek a harmadik forduló előtti legjobb gólkülönbségű csoportnegyedikek otthonában.
A múlt heti helyezésükhöz képest egy egész kecsegetetőre fazonírozott papírformagyőzelem után óriási ugrás indokolatlannak tűnik, de szeretnénk jelezni azt is, hogy kezdenek belemelegedni Kurtovicék, így csusszanhattak a hetedik helyig.

6. Midtjylland
Bár rajt-cél vereségbe futottak bele Macedóniában, volt a második félidő felén túl egy jobb szakaszuk, ám mégsem sikerült visszajönniük a meccsbe. Sőt, a gólarányuk a csoport körbeverésében a legrosszabb, a csoportbeli másodikságukat csak az indokolja a ponttáblázatokban, hogy ők hajlandóak voltak picit komolyabban kiosztani a Hypót.
A gólarány kérdéskörére nem túl korai felhívni a figyelmet, abszolúte nem kizárt egy második körbeverés-sorozat és a vitt eredmények 8-8-8-0 formációt követő 4-4-4 vitt pontos oroszrulettszerű következménye.
Amire amúgy a Bukarest szerintem most rábólintana örömmel. Dánia (éppen) lila-fehér üdvöskéi pedig vasárnap ötkor próbálkoznak a szkopjei ellen a revans vágyától fűtve. Nem bátorítunk senkit, hogy hagyja a győriek élőben követését, de az egyidejű csoportmeccsek közül vitán fölül itt lesz bagyobb a sportérték.

5. ETO
Nálunk a sokszoros magyar bajnok bizony nincs a legjobb négyben, és ez a vélemény igazából még a hazai rangadó előtt kialakult.
Nem szerencsés kritikát írni, mert mi leszünk a negatívak meg a vészmadarak, nos, mi bizony ennél többet várunk. Sokkal többet.
Egy kis matek még belefér a végére. Nem teljesen korrekt a halálcsoportozás meg az ág szidása. Idő közben kiderült, a Sävehof marad a főtáblán - a svéd tinicsorda idegenben nyert a Lublin ellen megalázóan -, nem túlzás azt állítani, hogy az ETO ágán csak egy csapatot kell megelőzni a negyeddöntőhöz.
Ahhoz a negyeddöntőhöz, amiben ellenfélként jó eséllyel verhető ellenfél jön. Ha most kéne tippelni - tessék, bevállalható -:

  • 35%, hogy négy F4-es lesz a CD ágról,
  • 50%, hogy három F4-es lesz a CD ágról,
  • 15%, hogy 0-1-2 F4-es lesz a CD ágról.

Itt szeretném kiemelni, a KP-nk aktuális formamutató. Javulhat akkorát tavaszra a Vardar vagy az ETO - akik keretre azért még mindig európai elit, még ha talán vannak is benne hibák -, hogy egyaránt négybe/döntőbe(?) várjuk őket.
De még mindig csak ősz vége van. Ja, megint Hypo, megint sima, ez jön. Reméljük, az osztrákiaiakon túl végre a szurkolók is azt kapják, amit megérdemelnek. Szintén vasárnap ötkor.Fradi-ETO

4. Fradi
A bajnoki is mellettünk áll, jelenleg a Fradi a legjobb magyar klub.
Persze, még mindig lehetne azon nyammogni, hogy jaj, de egyelőre könnyebb ágon van, az ellenfelei nem olyan erősek (egyik se fér a nyolcunkba). Mert a Thüringer nem tudta átugrani a saját árnyékat.
A Fleury meg megint ikszelt. Mondjuk lehet csak iksszel is BL-t nyerni, csak körülményes.
No, de a Fradi nyert idegenben, most itthon - már ha van sajátnak mondható csarnokuk - kell ismét elkenni Huberék száját. Akik tényleg nem mutattak nagyon sokat.
Zizinek jobbulást kívánunk és sok türelmet. De nélküle sem kell a többieket félteni, Szikora és Zácsik formája sokkal-sokkal jobb, mint az mondjuk egy-két hónapja várható volt.
Ja, azt a szálat nem fejeztem be, hogy az ellenfelei könnyebbek. Fontos hozzátenni, nem puszira. A bajnoknak jár az első kalap, a selejtezősnek a negyedik. Ami megint nonszensz, mert a Lublin az egyetlen kiesőjelölt negyedik kalapos. Modjuk kár belegondolni, hogy amott a görög focisták az elsőből, a Ljubljana meg a másodikból jött. S ha már visszakanyarodtunk Közép-Európába, a meccs CET szerint 18:00-kor annak szívében, a fővárosban lesz a THC ellen. Hajrá mi!

Andrea Penezic3. Vardar
Meg ha már görögök, hát a valahai görög Szkupi, azaz mai nevén Szkopje jön. A balfasz otthoni fiaskó óta javulnak, és mikor nyerni kellett, hát lesimázták a Midtjyllandot, sőt, még idegenben is ők az esélyesek.
Megint mindenhonnan jött gól [11 gólszerző], Penezics persze azért kimagaslott. Nem csak adottságilag, a 10 hintett találat önmagáért beszél.
Amíg a Rosztov nem roppan meg - nem is biztos, hogy megteszi -, ennél följebb nem juthat a Vardar, de a dobogós helyét kevesen fenyegetik, ha olyan jól játszanak, mint az utolsó meccsükön.

2. Rosztov Don
Csak két góllal nyertek Nagybányán, de amíg Lunde ilyen jó, a gólszegényebb találkozóikon sem lesz különösebb gondjuk.
Főleg hogy a sorsolásuk okán jó szakaszban villantottak: a két csoportriválist idegenben verték!
Ha most a Nagybánya otthon is meglesz (szombaton ötkor), a csoportelsőségük gyakorlatilag borítékolható, a bátrabbak szerint akár az AB ágé is.
Ja, és Ilinával nehéz betelni. Az idény mezőnybeli fölfedezettje megvan. Kapusként esetleg Szikora és Zoqbi di Paula még beleszólhat.

1. Budu
Iskolajáték a csoportrivális ellen. Állásfoglalást ígértünk Woltering hiányában. Nos, a Bukarest 22 gólon tartása megsüvegelendő, nem sokaknak fog rajtuk kívül sikerülni.
Hogy nekik sikerül-e újra, azt meg a héten meglátjuk. Az idegenben hattal nyerést nézve egyébként már most 97,5%, hogy megvan a D csoport győztese. És itt sincs messze a kijelentés, hogy a CD ágé is. A Fradi kerülje el őket, erre pedig a lehetőségük a jelenlegi forma tartósításával meglehet. A győrieknek pedig tavasszal szép ellenfél lesz, s reméljük, addigra egy jól megérdemelt csinos skalp!

Képek: 1 2 3