Negyeddöntőzzünk!

Vártuk már, vártuk. Egy hónappal ezelőtt teljesen sima továbbjutásokat tippeltem, de egy meglepetés csapat biztosan lesz, de még simán kettő is, hisz ez női kézilabda.


CSM Bucuresti - Rostov-Don

Két eléggé ellentétes csapat olyan értelemben, hogy míg az oroszoknál koncepciós, felépített munka folyik, addig a románoknál a szokásos eszetlen költekezés, ész nélküli játékos vásárlás stb. Így az oroszok felé billenne az én mérlegem nyelve is, de a románoknál Rasmussen miatt most inkább őket látom elődöntősöknek. Aki kétszer is bevitte a totál középmezőny lengyel válogatottat VB-n a legjobb négybe, attól én azért tartanék, mert ahogy ott is, itt is csak két meccsre kell úgy felspanolnia lányait, hogy az elődöntő meglegyen. Nézzük poszról posztra a csapatokat: kapuban egyértelműen az oroszok a jobbak. Szélekről nekem a románok tűnnek erősebbnek, átlövők azt hiszem kimondható, hogy egyik oldalon sem nagyon vannak, a Bobrovnyikova-Szen páros engem annyira nem nyűgözött le jobbról meg tényleg fogalmam nincs hirtelen, hogy ki szokott játszani és mennyire eredményes. A románoknál ott van Jörgensen, akiről semmit nem tudni, hogy pályára lép-e vagy sem, és Torstensson, aki úgy 6 éve futott egy jó világversenyt és abból él még mindig. Gyanítom ez a párosítás Gulldén-Ilina párharc lesz inkább, az ő játékukon múlik csapataik sorsa. Tippem: CSM. Blog szerint Rosztov.

HCM Baia Mare - Buducnost

Elég egyértelműnek tűnik a montenegrói továbbjutás, a románoktól egyedül Pineau az aki távolról veszélyes lehet és itt kb. ki is merültek. Attól függetlenül hazai pályán a románoknak egy 1 gólos győzelmet megelőlegeznék, de még azt is eltudom képzelni, hogy minimális különbséggel jut tovább összesítésben a podgoricai csapat, hiszen hazai pályán az Eto és a CSM ellen is igencsak megküzdött azért, Győrben és Szkopjéban el is vérzett. Buducnostot várjuk továbbjutónak, de nekem a románok lennének az egyik meglepi csapat.

HC Vardar - Larvik

Ez sem egy lefutott párharc a részemről. Egy norvég csapat ellen sohasem mehetsz biztosra, és a larvikiaknál van végre Stange, így nemcsak Mörk-Kurtovicban merül ki a támadások 90%-a, ami azért sokat jelenthet még. A szkopjei csapatról meg ahogy korábban kifejtettem egyszer, továbbra is az a véleményem, hogy beérik az elődöntővel és egy harmadik helyezéssel, mert májusra döbbenetesen szétcsúsznak, hogy aztán a bronzmeccset megnyerjék... Pytlickkel ennek a Vardarnak minimum a döntőig kellett volna menetelnie (akár megnyerni azt), hiszen tényleg, minden posztra jut egy klasszis (vannak posztok ahová kettő is), de Kastratoviccsal sima bukta is kinézhet... Szűken, de a Vardart tippeljük továbbjutónak.

FTC - Győri ETO

A legizgalmasabb párosítás. Én tényleg nem merem lefutottnak tartani, mert a Fradi otthon bárki ellen képes nyerni magabiztosan, míg idegenben bárkitől képes kikapni nagyon csúnyán. A hétvégi bajnokit nem nagyon tartanám mérvadónak, sokszor volt már példa ilyenre, hogy egyik hétvégén +11 következőn meg -5. Papíron a győriek minden poszton jobbak, de a Fradit a csapategység vezeti sikerre és a lelkesedés, amivel azért könnyen zavarba lehet hozni az esélyesebbet. Mindkét csapat megérdemelné az F4-et, de az a helyzet, hogy míg most már egyre inkább úgy érzem, hogy a győriek kezdenek legjobb formájukba kerülni, és bátrabban merem mondani, hogy megnyerhetik a BL-t idén, addig a Fradit a hektikussága miatt félteném a továbbjutástól. Ezalatt azt értem, hogy simán eljutnának döntőig, megnyerni már kevésbé hiszem ezt, de mivel Budapesten lesz a döntő, így a hazai pálya miatt még akár ott is simán nyerhetnének, de ugyanígy tudnának szétesni is, és inkább a stabilabb csapat jusson tovább. Kemény csata és dráma után az Etót várjuk mindannyian a legjobb négybe.

A magyar párharccal foglalkozunk majd még bővebben egy külön poszt erejéig