Villámkápé - dKP2

Az előző kápéhoz kísértetiesen hasonlóan, azaz tisztára ugyanúgy, öten hoztunk össze egy demokratikus női kápét. Ez alkalommal is Kilgore, artmooney, fincs és sztárvendégünkkel, a férfi vonalról vautor kollégával (aki hősiesen bírja a nők csatáját is) összeálítottuk listáinkat, amit átlagoltunk, és közzétettünk.

"Ez itt a Hatosfal dKP, azaz Damen Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy girlPower Ranking, és mi annak is hívhatjuk. A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja. Vagy kidobja egy sheet formájában, és megszavaztatja a szakírótársakkal, ehhez teszi hozzá a szubjektív gondolatait. Vagy a végén még kiderül, hogy a dKP-ben a d a demokratikusság?"

13-16. hely

Asztrahanocska, Lipcse, Larvik, Glassverket. Így, szépen sorjában. Egészen elképesztő, hogy a Larvik az utolsó előtti lett, az meg még inkább, hogy pont attól a Krimtől kaptak ki akiket pont a helyükre tippeltünk. Nem tudom, hogy ez szándékos-e, vagy csak altatás, de én tényleg nehezen akarom elhinni, hogy idáig jutottunk, hogy egy egykor szebb napokat látott (nem is olyan rég) norvég csapatot megvág kettővel egy évek óta vergődő szlovén csapat, akik most is csak azért vannak itt, mert a papíron szlovén győztes nem vállalta az indulást.

11-12. hely

Thüringer és Krim került ide. A két egykori balkezes győri (Gros és Planéta) csatájából Grosék kerültek ki most győztesen, ami számomra meglepetés, mert a németeket gondoltam volna ennyivel jobbnak, de van ilyen. A szlovénokról pár sorral feljebb már beszámoltam. Hogy kiesnek-e vagy továbbjutnak az a következő két forduló során fog kiderülni. Mindenestre ebben a csoportban teljesen elbizonytalanodtam.

9-10. hely

Ide a Sävehof és a Metz került. Igazából várom a svédektől az igazi kirobbanást, nem tudom, hogy ez eljön-e valaha, mindenesetre arra jók, hogy a szarkavaró titulust megkapják (értsd: pontokat lopkodnak, megbolygatják az erősorrendet). Egyelőre csak a csoportjukban kavarnak, mert én simán úgy képzeltem, hogy a szlovénokkal fognak játszani a kiesés ellen, ehhez képest egész jól biztos másodikok jelen pillanatban. Amennyiben továbbjutnak nem hiszem, hogy nagyon kicsesznének a C-csoportosokkal, bár az FCM meglepetésre csapta a CSM-et, így kitudja, hogy később még mi lesz ebből. Majd foglalkozunk ezzel januártól/ban.
A metziektől egyelőre fogalmam sincs mit várjak. El vannak a középmezőny-alsóház között, hol feljebb, hol lejjebb.

7-8. hely

Dánoké lett ez a helyezés. Én spec úgy vagyok az Esbjerggel, hogy kinézem belőlük simán a meglepi csapat szerepkörét és F4 esélyesnek is simán vizionálom őket. Ezt a Polman, Van der Heijden és Alm hármasra merem alapozni, bár pont a rövid kispad miatt Kilgore kolléga meg is vétózta álmaimat, amivel igazából egyet is értek, szóval most már nem tudom hova tenni őket. Maradjunk annyiban, hogy lehetnek legjobb négyben, de a nyolcadik helyen is végezhetnek akár. Mindenesetre az előbb említett három hölgyemény beférne bármelyik BL-döntős csapatba, maradjunk ennyiben.
Az FCM kereténél már kicsit kacifántosabb a helyzet. Ha megnézem a neveket, azért többet várnék tőlük, stabilabb teljesítményt, bár most a CSM ellenit még nem néztem meg, így nem tudom, hogy utóbbi csak szimplán szart bele az egészbe, vagy ők lesznek a tavalyi Eto, akiknek ellenük nem megy?

5-6. hely

A rosztoviak és a bukarestiek osztoznak listánkon ezeken a helyeken. Előbbinél nem nagyon akarok bírózni, de azért lássuk be, kaptak enyhe hazait (nyilván nem ezen múlt, mert ha szélről csak minden második gól bemegy, győz az Eto, simábban és többel), de még így is a végén ők futottak a két pontért. Továbbra is túlzásnak tartom azt a felvetést az EHF-től, hogy a győriekkel egyetemben ők lesznek a végső befutók.
A CSM meg úgy tűnik, hogy hullámvasutazásba kezdett, mert rejtély, hogy hogyan tudták megverni az oroszokat hárommal, majd kikapni a dánoktól szintén hárommal (érdekesség, hogy mindkét meccsükön 24-21-es végeredmény született, egyiken a javukra, másikon a kárukra). Ahogy látom, továbbra is Gulldénra és a szélsőkre építenek, kíváncsi vagyok, hogy ez idén is elég lesz-e, illetve, hogy mit sikerül ellenük produkálnunk a hétvégén.

1-4. hely

Örömmel jelentjük, hogy mindkét csapatunk bejutott ismét a képzeletbeli F4-be. A Fradi bajnokságban mutatott teljesítménye a BL-ben szerencsére eltűnt, egyelőre rendben is vannak, reméljük sokáig ki is tart ez a lendület. Igazából bennük is ott van, hogy ők lehetnek a meglepetés csapat az idei szezonban, mert Kovacsics, Pena, Snelder és (reméljük ha visszanyeri a gólerős, bombaformáját) Szucsánszki ha összeszokik abból csak jó dolgok lehetnek. Csak itt is sajnos a pad rövidsége az, amitől tartunk, és Monori-fanként örülnék, ha nem átlagban a 45. perc környékén szállna be rendszeresen, hanem kapna végre egy tisztességes félidőt, hogy kibontakozhasson. Most a Lipcse ellen a lehetőség adott, bár félek, hogy kőkemény tétmeccsnek lesz felfogva a szombati találka, ami teljesen érthető, de mégis jó lenne ezt a meccset most részben arra használni, hogy más-más felállásban játszon a csapat. (Amúgy, hogy lássátok, hogy mennyire komolyan gondoltuk a Fradi F4 tagságát, Kilgore kolléga 2., artmooney 3., fincs, vautor és jómagam 4. helyre raktuk a kápénkban).

A Buducsnosztot igazából mindannyian a neve miatt tehettük csak fel a dobogóra. Kilgore kolléga fogalmazta meg a legjobban a véleményünket róluk, miszerint addig amíg nem hajlandóak tisztességesen, teljes kerettel (értsd Neagu és Cvijics. Nem tudunk róla, hogy sérültek lennének) kiállni, addig döntősnek és esélyesnek nem kiáltjuk ki őket. Konkrétan ősszel csak sör-virsli meccseket fognak játszani.

A vardariak kemény erőt demonstráltak múlthéten a lipcseiek ellen. Láttam a meccset, nem láttam sokkal felszabadultabb, ötletesebb kézilabdát, mint eddig, úgyhogy passzolom azt a kérdést, hogy mennyit változott a csapat Kasztratovics után. Játékoskeret alapján továbbra is egyértelmű bajnokok, de ezt mint tudjuk, sokszor kevés.

A győztes kiléte azt hiszem most már nem titkolható tovább és eléggé egyértelművé is vált, hogy az nem más, mint az Eto. Igazából már most, a szezon elején minden a helyén lenne. Vannak apróbb hibák, amik ilyenkor az elején teljesen beleférnek, pl.: rendszeresen betörésekkel próbálkoztak az oroszok, sikerrel is, ezt májusig bőven lehet korrigálni, mert csak az ütemet kell elkapni a védőknek, viszont a komolyabb hibák továbbra is aggasztanak minket, ami továbbra is a szélsők helyzete. Mondjuk Bódi most jelezte a világnak, hogy köszöni, jól van, mind elöl, mind hátul (ennek nagyon örülünk) és Korsós is a meccs vége felé mutatott biztató jeleket, de választ nem kaptunk arra, hogyha Korsósnak hosszabb lesz a meccsbe lendülése akkor ki lesz a megfelelő ember balszélre? Jobbszélen szerencsére van Knédliková, így ott nem aggódunk, Orbánért viszont annál inkább. A CSM ellen – amennyiben azt játsszák amit eddig is, azaz az irányító-szélsőjáték – nagy szerepet fognak kapni a győri szélsők, és itt fogunk választ kapni arra is, hogy mennyire készültünk fel ebből és mennyit tanultunk a tavalyi hibákból.