dKP3, avagy csak az első biztos

Új szokásunkhoz híven átlagolt KP következik, ezúttal három szavazóval. Egy biztos, semmi nem biztos, csak az eleje.

"Ez itt a Hatosfal dKP, azaz Damen Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy girlPower Ranking, és mi annak is hívhatjuk. A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja. Vagy kidobja egy sheet formájában, és megszavaztatja a szakírótársakkal, ehhez teszi hozzá a szubjektív gondolatait. Vagy a végén még kiderül, hogy a dKP-ben a d a demokratikusság?"

13-16. hely

Tartom magamat a kp2-ben felvázolt utolsó négy helyezett egyben kezeléséhez: e között a négy csapat között a sorrendet rulettasztalnál is nyugodtan meg lehetne határozni, abba sem lehetne belekötni. Egy jelentős, az eddigiek alapján váratlan változás azért van: az eddig tök fogalmatlan Larvik (otthoni zakó a Sävehoftól, majd szopó Ljubljanában) hirtelen magáhot tért, és idegenben simán legyakta az eddig általunk sokra tartott Esbjerget. Izgi. De jöjjön a legkevesebbre tartott négyesünk. Utolsó helyen továbbra is norvég csapat van, de ezúttal a Glassverket az. Színtelen, szagtalan, némileg érthetetlenül BL-be jutó csapat (ilyenből van pár, persze). Aztán majd jövő héten váratlanul nyernek nyolc góllal - na ez velük nem fog megtörténni. 15. helyen végzett nálunk a HC Leipzig, bár nyútominál kaptak egy 11. helyet, nyilván a dabasi teljesítményre alapozva, ami valóban sokkal minősíthetőbb volt, mint a szkopjei csúf kabát, de ez inkább volt köszönhető a saját formájától messze lévő Fradinak, esélyük konkrétan semmire nem volt. 14. az orosz bajnok, vagyis Asztrahanocska. Ócska szóviccet lehetne ebből gyártani, inkább nem teszem, de ez megint a szakág kaotikusságát mutatja, hogy simán lehet, hogy egy amúgy erős bajnokcsapat atomjaira hullik, de azért BL-ezik, és felveszi a pofozógép szerepét. Annyira nem verte le őket a Vardar, de annyira meg igen, hogy látsszon, ott sem volt esély többre. Ennek a blokknak a legerősebb csapata a másik német csapat, a THC. Kábé ennyit tudunk elmondani róluk, ja, igen, és még azt, hogy Planéta.

10-12. hely

A következő három csapatot látom még egy blokkba tartozónak, színtelenek, szagtalanok ők is, de a mögöttük lévő négyest azért 10-ből kilencszer tetszőleges párosításban megverik. Egymás ellen meg lehet bármi, esetleg akármi. 12. helyre tettük a Sävehofot, akik viszonylag simán nyertek az első körben Larvikban, de ezt a győzelmet a harmadik kör után nem tudjuk hovatenni. Ide volt elég most. 11. lett a Larvik, rájuk meg aztán végképp nincsenek szavak. Simán benne van, hogy jön egy hazai zakó az Esbjergtől, akik rögtön 10.-ek is lettek nálunk. Jó kis északi gyülekezőhely, hiába, ott sem olyan már a női kézi, mint volt.

9. Metz

A franciákat nem értjük. A válogatottjuk bármikor képes érmes lenni, a klubcsapataik pedig tetszőleges igazolások után is harmatosak. A norvégiai kétgólos győzelmük ennyire elég. Nyilván otthon is nyernek, de az igazság pillanata majd az utolsó két körben jön el náluk. A 12 biztos nekik, ennél többre nem nagyon vágynak, pedig a keretük nem lenne rossz a nyolchoz. Többre nem.

8. Krim

Amilyen negatív meglepetésnek indult a Larvik, annyira a pozitív a szlovén majdnembajnok. Az persze a világ röheje, hogy a bajnok nem indul, aztán ugrik be helyette az ezüstérmes, így mi értelme az egész kiemelősdinek (ahol a két döntős simán egy kalapba kerül, ugye), azt már Bécsben sem tudják. Szóval erőteljesen hazaiakra építő keret, aki nem hazai, az vagy exjugó, vagy bolgár (!) és francia, mégis egész jól működik. Partilléban ha nyernek, akkor lehet merészebb álmokat szövögetni, mint 12.

7. FCM

Na, ők meg ugye minden bizonnyal 12-be se jutnak, ha már a kiemelési rendszernél tartunk. Brutális csoport, simán benne lehetett volna, hogy pont nélkül kizúgnak, és akkor sem soroltuk volna őket a végére, így meg, hogy már nyertek is, pláne nem. Elképesztő balekság, hogy a 16 között van olyan csoport, amelynek a négyesére még azt is elhinnénk, hogy ez a F4 mezőnye. Nagy kár értük, mert valószínűleg az ő helyükön nézhetünk majd mondjuk egy THC-t.

6. CSM

Egy kis rapszodikusságért ők sem mennek a szomszédba, és ugyan már van két zakójuk, a mostani hazain azért játszottak olyan szinten, hogy ne tegyük őket hátrébb. Az ő szempontjukból kár, hogy csak egy félidőig, bár lehet, ott inkább az történt, hogy a második félidőben az ellenfél talált meg nagyon valamit, mondjuk inkább ezt. 18 gólt kapni egy félidőben ebben a sportágban az álmoskönyvek szerint csak akkor fér bele, hogy Kielnek hívnak és Serdarusić az edződ, de itt most nem ez volt. Vestergaard továbbra is a sportág rejtélye, nagyjából két BL, és ennyi.

5. Rosztov-Don

Velük sem tudok mit kezdeni. Nagyon jó keret, egy állítólag jó edző, de tavaly sem nagyon győzött meg a dolog, a közel 100% után kettős vereséggel kihullás a nyolc közül (a visszavágó sima volt ám, a végeredmény nem mutatja, hogy mi történt valójában). Idén is volt náluk minden, sima zakó Bukarestben, ami vállalható, aztán talán a legjobb meccsüket játszva hazai vereség az ETO ellen, majd egy biztos FCM-verés, Ikastban derül ki igazán, hogy ők inkább a következő hatos csoport negyedik vagy kevesebbedik helyéért fognak küzdeni. Ikasti vereséggel viszont meleg lehet ez a pite.

4. Fradi

3. és 6. hely között kapott most a Fradi sorszámokat, az átlag alapján a negyedik hely jutott nekik. A hazai lipcsei nem volt meggyőző, de Krézi Jenő-i okosságokat mondhatunk csak, egy jó csapat attól jó, hogy rosszul játszva is nyer, meg hogy a két pont így is két pont, szóval simán itt a helyük. Snelder és Kovacsics nagy igazolás voltak, már csak átlövők kellenének - a pályára is, nem csak a padra.

3. Budućnost

Eddig semmit nem csináltak, nem is nagyon kellett, csak behúzták a hat pontot. Mákos csoport, ők tényleg ráérnek tavaszra elkezdeni kézilabdázni.

2. Vardar

Tegye fel a kezét, aki érti őket. A hazai ikszben szerintem volt egy adag Kasztratovics-utálat is, a számítuk bejött. Egyetlen komoly meccsük maradt, ott fog eldőlni, hogy hány pontot visznek tavaszra, benne van, hogy kiegyensítik, amit az első körben elcsesztek, de azért bízzunk benne, hogy nem így lesz.

1. ETO

Azt a csoportot hat ponttal, meggyőző gólkülönbséggel úgy vezetni, hogy a két nehéz idegenbeli meccs már zsákban, nem kell ehhez mást mondani. Persze az Audi Arénában is nyerni kell, és akkor kellemes kora tavasznak néz elébe a győri zöld-fehér társaság. Mørk jelenléte ennyit számít, van jobblövő, aki végig szarul játszva is eldönt egy meccset (milyen érdekes, hogy ugyanezt láttuk egy héttel előtte Løkétől és Grimsbøtől, lehet, hogy nem véletlen, hogy a norgék az utóbbi 20 évben többnyire hülyére verték a világot?), újra van emiatt jobbszélső, szóval a puzzle utolsó darabkája is megérkezett. Nem látjuk, ki állítaná meg őket.