Ez nem a mi hétvégénk volt - dKP5

Ez itt a Hatosfal dKP, azaz Damen Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy girlPower Ranking, és mi annak is hívhatjuk. A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja. Vagy kidobja egy sheet formájában, és megszavaztatja a szakírótársakkal, ehhez teszi hozzá a szubjektív gondolatait. Vagy a végén még kiderül, hogy a dKP-ben a d a demokratikusság?

13-16. hely: Sävehof, Asztrahanocska, Lipcse, Glassverket

A múlt hetihez képest Thüringer ki, Sävehof be. És erről többet nem is tudnék mit mondani.

11-12. hely: Esbjerg, Thüringer

Kezdem belátni, hogy az esbjergieket alaposan túlértékeltem, túl nagy volt a szerelem Polman irányába (bár északi csapatok tudnak hirtelen formát javulni, tökéletes példa erre az FCM), de most már be kell látni, hogy jelen pillanatában nem egy túl erős csapat. Továbbra is teljesen érthetetlen a D jelű mezőny, szerintem ha májusig játszanának egymással akkor is a körbeverés döntene. Thüringert érzésre adtuk meg.

9-10. hely: Rosztov, Krim

Az oroszok kiestek, amire szerintem senki sem számított. Igazából nem is a kiesés a döbbenetes, hiszen sikerült egy mini F4-et összehozni a C-csoportba, de az, hogy két ponttal ácsorognak a tabellán az mindenképpen elgondolkodtató. Az öt új játékos nem erősítést jelentett nekik az idén úgy tűnik. Bár gyanítom nem ez lett volna az eredmény, ha Rodrigues nem esik ki a sorból az elmúlt két meccsen. A Krim viszont meglepett. Úgy tűnik Uros Bregar valamit tudhat, mert szerintem az elmúlt években ennyiszer nem kaptuk fel a fejünket a szlovénok eredményei miatt.


8.hely: Larvik

Igazából érzésre adtuk meg a Larviknak is ezt a helyet. Várhatóan ők lesznek az elsők a D-csoportban, ami elég is a 8. helyhez.

7.hely: FTC

Én még nem láttam a meccset, bevallom, de a többi bloggertárs és a kommentelők alapján lehet jobb is, ha meg sem nézem? Akkora sokkot okoztak mindenkinek, hogy a múlt heti negyedik helyről le is szánkáztak a hetedikre. Ahogy fogalmaztuk a facebookon; az első (méretes) pofon megtörtént. Ebből építkezni kell, hisz nagy katasztrófa olyan szinten nem történt, hogy befolyásolná a továbbjutást, arra pedig pont jó volt, hogy egy kis ízelítőt kaptak abból, hogy mi várható ha megráncigálják az oroszlán bajszát. Ebből lehet készülni a Buducsnosztra télen.

6.hely: Metz

És akkor itt egy nagy meglepi: Budu ellen 28-25. És mivel az odavágón csak két góllal kaptak ki, összesítésben Metz-Budu 47-46. Wow! No, erre sem számított senki. Igazából az még rejtély, hogy most a Metz javult fel ennyire, vagy a Budu szarta le, de az mindenesetre szép teljesítmény a franciáktól, hogy a két meccsen egyszer 21, másszor meg 25 gólt kaptak csak Neaguéktól.


5.hely: CSM

Nagyon úgy tűnt 9-2-nél, hogy ennyi volt nekik, de aztán megrázták magukat, tisztázták magukban a dolgokat, és úgy, mint májusban, nem adták fel. Mondjuk ebben partner volt a Rosztov is, hiszen Barbosa szvsz szokásához híven elflegmázta a második félidőt, de amit a CSM mutatott a második félidőben védekezésben, azért az szép volt lássuk be. Meg kell találniuk magukat a középdöntőre, ha ez megtörténik akkor megint úgy gondolom, hogy F4-re veszélyesek lesznek.

4.hely: FCM

Kilgore, artmooney és én 4. helyet adtunk nekik, Vautor kolléga 5., Fincs kolléga meg az ezüstérmet lógatta a nyakukba a hétvégi teljesítményükre. Hogy melyik helyezésben van az igazság, azt még nem tudjuk, ezt sem láttam élőben, felvételről néztem csak, és nekem eléggé egyértelműnek tűnt, hogy ezt a meccset az ETO, hát finoman fogalmazva is, de szarta le jobban. Nyilván az eredmény magáért beszél, meg is érdemlik a győzelmet a dánok. A középdöntő elviekben egyszerűbb lesz nekik is, az Esbjerg ellen igazi rangadót várhatunk majd, de hát ez női kézilabda, úgyhogy biztosra ne vegyük, hogy minden olyan egyszerű lesz majd nekik is a többi északi csapat ellen, általában nehezen bírnak egymással, ritka, hogy két meccset megnyer egyik a másik ellen.


3.hely: Buducsnoszt

Továbbra is ugyanaz, mint eddig. Annyival kiegészülve, hogy úgy kaptak ki a Metztől, hogy Bulatovics 7, Neagu 6 gólt lőtt.

2.hely: ETO

No, hát itt egészen érdekes helyzet alakult ki. Többiek mind második helyre tették őket, én továbbra is elsőnek, de hát ez a demokrácia, azaz hogy többség dönt, egység nyal. Megvitattuk hellyel-közzel, hogy ki, miért. Én maradnék az mellett, hogy várható és vállalható volt egy idegenbeli zakó. Továbbra is azt gondolom amit kettővel feljebb már írtam; a cél az volt, hogy 12 gólt ne verjenek rájuk (ez ha megtörtént volna, tényleg abszurdum lett volna). Nagyon ki sem kaptak, bár az 5 gól azért talán sok volt, de érződött, hogy kézben volt tartva az a meccs olyan szinten, hogy nagy égés ne legyen belőle. Ez a későbbiekben csak akkor lesz gázos, ha ez a két pont még számítani fog. No, itt nem attól félek, hogy a kiesés szélén fognak táncolni a középdöntőben, mert az nagyon durva lenne. Inkább attól, hogy ez egy Budu/Vardart hoz majd magával a kiesésre.
Amúgy a kollégák pont az én teóriám miatt tették a második helyre. Nem megengedett ez egy győri csapattól. Jogos, amúgy.


1.hely: Vardar

Nekem továbbra is másodikak, kollégáknak elsők. Nagyon nem tudok ezzel vitába szállni, hisz a keretük egyértelműen a legerősebb, de én még mindig nem érzem azt, amit kéne velük kapcsolatban éreznem. Oké, felmosták a padlót a Fradival, de Szucsánszkiékról tudjuk jól, hogy mostanság eléggé labilisak, és nekem annyira nem nagy érdem egy olyan csoportban királynak lenni, ahol van egy labilis és két sereghajtó csapat. Meglátjuk, hogy mire mennek majd a Budu, és talán a Metz ellen?

Fotók: ehcfl.com/NSO