Folytatódnak a nők küzdelmei - dKP6

Ez itt a Hatosfal dKP, azaz Damen Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy girlPower Ranking, és mi annak is hívhatjuk. A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja. Vagy kidobja egy sheet formájában, és megszavaztatja a szakírótársakkal, ehhez teszi hozzá a szubjektív gondolatait. Vagy a végén még kiderül, hogy a dKP-ben a d a demokratikusság?

Bár eddig mindig közösen rangsoroltuk a csapatokat, most ez alól kivételt tennék, leginkább azért mert mire mindnyájan leadtuk voksainkat én addigra már félig-meddig kész is voltam a magam kápéjával és lusta, hogy átvariáljam. Ebből kifolyólag most inkább az én kápémat olvashatjuk, zárójelben a demokrácia helyezéseit (amit ha megfigyelünk annyira nem is különbözik, ilyen egyetértés ritkán van közöttünk).


12. (12) Asztrahanocska

Nekik már az is óriási siker volt tavaly, hogy a Rosztovot legyőzve egyáltalán BL-főtáblára juthattak. Az, hogy még tovább is jutottak a csoportból már csak hab volt a tortán. Mondjuk abban kiegyezhetünk, hogyha nem egy viszonylag egyszerű csoportba kerültek volna egy haldokló Lipcse mellé, valószínű most nem lennének itt. Ha másért nem is, akkor a feltörekvő ifjú orosz tehetségek miatt (főleg Szabirova) is érdemes őket nézni. Hogy veszélybe sodornának bárkit is? Azt nem hisszük.

11. (11) Esbjerg

Bevallom sokkal többet vártam tőlük, így nekem most csalódás amit ősszel meg most is produkáltak, mert érzésem szerint több van bennük (vagy én dimenzionáltam őket túl). Hogy Polman elöl rohadtul hiányzik az nem kétség, de, hogy hátul ki azt nem tudom, hisz Polmant egyáltalán nem lehet védőspecialistának nevezni (konkrétan egy percet nem védekezik) így érthetetlen, hogy 38 darab gólt hogyan tudtak megengedni az FCM-nek. A hétvégén az ETO-val találkoznak, kíváncsian várjuk.

10. (10) Krim

Nehéz egy olyan csapatról bármit is írni akik ellen 12 perc alatt eldőlt a mérkőzés. Az, hogy Uros Bregar mit akar, az látszik, de a keret eléggé foghíjas és sajnáltam, hogy Omoregie nem lépett pályára, szerintem mindenki aki kíváncsi volt erre a találkozóra leginkább őt akarta látni, hogy mégis mit tud, hisz a semmiből robbant be idén. Gyanítom az ő hiánya is meghatározta a hétvégéjüket. Hogy hogyan tudták megnyerni a D-csoportot? Fogalmam nincs.

9. (9) Thüringer

Bár elkalapálták az orosz újoncokat rendesen, de nekem még mindig hiányzik az a plusz amivel legjobb nyolcba is kerülhetnének. Lelkes, hajtós kis csapat, de tényleg csak ennyi. Ma, ha már csak a középmezőnybe is akarsz tartozni, kell legalább egy klasszis játékos. Hétvégén a Fradinál vendégeskednek, és az ilyen kis hajtós csapatok általában pont nem fekszenek Szucsánszkiéknak, úgyhogy lehet még akár izgalmas is lesz a találkozó.

8. (6) Metz

Az első ami nagyon észrevehető volt a Fradi ellen az egyértelműen a sebesség amit toltak. Döbbenetes volt számomra ahogy végigszántották a pályát kontrákból, és tényleg a falon is átmentek volna akár a gólokért, ami korábban nem volt nagyon jellemző rájuk. Mindenesetre köszönjük nekik, hogy még az ősszel összetettben jobbak lettek a Budunál, reméljük a Vardar ellen is tesznek nekünk egy szívességet, és bebiztosítják a Fradinak a második helyet, hehe.

7. (7) Larvik

Nem tudom, hogy a Bukarest elleni találkozó kit minősít. A CSM-et negatív irányba mindenképpen, de a Larvik számomra továbbra is rejtély, hogy hol, hová, merre? Vélhetően ők lesznek a negyedik továbbjutók tavasszal, de nekem még mindig sötét lovak idén.

6. (8) CSM

Korábban a hatos levlistáján vautor kolléga azt mondta, hogy neki meglepetés lenne a CSM, ha idén F4-ban tudna valamit alakítani, szerinte Rasmussen csúcsra járatta őket tavaly. Valahogy én is így érzem. Gulldén elég erősen formán kívül van, cseréje konkrétan nincs, Jörgensennel nem tudom mi van, Bazaliut valahogy nem erőltetik és Torstensson meg tipikusan olyan átlövő aki ritkán szól hozzá, akkor viszont hangosan, de egyedül most ő is kevés. Várhatóan most is a negyeddöntőre hegyezik a formát, hiszt tavaly is valami ehhez hasonlót produkáltak.

5. (5) FCM

Alaposan bedarálták a dán bajnoki címvédőt, és én nem is féltem őket attól, hogy elcsesznék a második helyüket, mert egyre jobban érzik a BL-t, ráadásul ahogy az ETO, nekik is csak a csoportot volt nehéz átvészelni, a középdöntőre lényegesen könnyebb ellenfelek jutottak, bár a Larvik még belerondíthat a képbe.

4. (3) FTC

Bárki bármit mond, szerintem kurva jó meccset toltak Metzben. Na jó, talán ez így túlzás, de idegenben nívósabb ellenfél ellen (és a Metz a csoportellenfelekhez képest mindenképpen nívósabb) már régen játszottak ennyire meggyőzően, és ami a legfontosabb: kreatívan! Szélekre rendszeresen lementek a labdák, sokszor szemet gyönyörködtető passzokkal (itt Kovacsics vitte a prímet), az egyetlen hiányérzet az a balkezes lövő hiánya. Jó lenne, ha tavaszra bővülne a támadók sora egy Zácsikkal és Monorival (ha csak egy-két góllal is), akkor szerintem komoly bajok nem lesznek, vagyis hát nem tudom... Azért nem tudom, mert egyértelműen beférnek a legjobb 4-be, de iszonyatosan ellenféltől függő lesz a negyeddöntő kimenetele. Ha az most lenne akkor a Krimet kapnák, amivel kétszeres győzelemmel besétálnának F4-ba, de a Krim 3. helyére nem nagyon mernék fogadni, esélyesebb, hogy CSM/Larvik lesz az ellenfél (amennyiben megőrzik Szucsánszkiék a második helyüket). A Bukaresttel nem játszottak, így nem tudjuk ott mi várna rájuk, a románok is iszonyatosan labilisak, játékoskeret alapján erősebbek, mint a Fradi. A Larvik meg hasonlóan labilis formát mutat, és ugye már volt rá példa, hogy a Fradi legyőzött egy iszonyat kemény Larvikot, de ki is kapott már egy iszonyat gyengétől is. Az egész középdöntőt a Buducsnoszt elleni két meccs fogja beárazni.

3. (4) Buducsnoszt

Nézve a Budu-Vardart azt kell mondjam, hogy ugyan még biztos változni fog a játékuk és a valós tudásukat még rejtegik, de szerintem ez a Budu már nem nagyon tud újat mutatni. Elöl minden kimerül abban, hogy Neagu és/vagy Bulatovics úgyis megoldja, hátul a durvaságot már senki nem tolerálja, Cvijicset és Bulatovicsot lazán átlődözték Lekicsék. Nem javít a helyzetükön, hogy Mehmedovics és Petrovics távozásával a szélsőjáték is meghalt, és tényleg konkrétan az egész szezonban eddig csak két játékos tolta a szekeret.

2. (2) ETO

Ahogy fent is írtam, nehéz olyan mérkőzésről bármi tanulságosat írni ami a 12. percben eldőlt. Görbicz megint a régi önmagát idézte, a védekezés megint profi szinten működött. Az, hogy a csoportot megnyerik részemről nem kérdés, ahogy az F4 döntő sem.

1. (1) Vardar

Nálam most egyértelmű esélyesei a versenynek. Korábban az jellemezte őket, hogy volt minden posztra egy világklasszis, temérdek pénz, és bronzérmek... Most van egy edzőjük, Davis személyében, majdnem minden posztra két világklasszis, ismerik egymás gondolatait is, és a gyatra védekezésük ellenére olyan brutál támadójátékot tolnak, hogy simán elbírják a meccsenkénti 27-28 kapott gólokat, mert röhögve rápakolnak erre kettőt-hármat. A Budut megdöbbentően könnyedén bedarálták, jelezve nekik, hogy már nem ellenfelek egymásnak, úgyhogy alaposan fel kell belőlük készülni.