Zűrzavar

Kissé rapszodikusra sikeredett ez a bretagne-i kiruccanás az ETO számára. De a néhol már-már káoszba torkolló meccset azért az utolsó 6-7 percben csak behúzták a győriek valahogy.

Na, de hogyan? Hát legfőképp úgy, hogy pl. Amorim megrázta magát, megelégelte a helyzetet és bevágott néhány gólt. És úgy, hogy a Győr, akármennyire szét is van esve, még mindig a jó és tapasztalt játékosokból áll, így az erősebb keret, a rutinos, győzni tudó húzóemberek ennyivel többet jelentenek ebben a mezőnyben.

Zűrzavar volt abban a tekintetben is, hogy rengeteg volt az eladott labda, ismét, a kihagyott helyzetekről nem is beszélve, bár tény, Sandra Toft és Darleux is ellenállhatatlanok voltak a mérkőzés egyes szakaszaiban.

Kurtovic, Bulatovic és Hansen pályára sem álltak. Mondjuk itt most hazudtam kicsit, ugyanis Kurtovic feljött néhány hetes erejéig!!! Szerencsére az első félidőben Kristiansen és Faluvégi lendítettek a csapaton, a második játékrészben pedig őszintén csak Amorim játékát tudom kiemelni, de ő is csak a hajrában robbantotta a robbantani valót. A kapusteljesítmény halovány volt, ez természetesen sokat számít egy ilyen szintű meccsen. És itt rá is térnék a védekezésre. Foppa, aki hihetetlen milyen szinten játszik 19 éves létére, akkor és úgy kapott labdát az első 30 percben, ahogy csak akart. A középső területeken továbbra is könnyen megzavarodnak az ETO védői. Nem csak a beálló körüli védekezésnél vannak gondok, a váltások nagyon sokszor elmaradnak, átlövéseknél sok esetben se fault, se sánc. Mindezek ellenére Danyi nem élt mind a három időkéréssel.

Úgy tűnik, hogy a játékosok formán kívül vannak, ami még mindig nem gond, viszont rohamosan közeledik az az idő, amikor nem lehet a szerencsére és arra a néhány emberre számítani az utolsó percekben egy meccs megnyeréséhez. Az pedig, hogy az új játékosok közül szinte mindenkire azt mondta Danyi Gábor, hogy még nem illeszkedtek be, némi aggodalomra ad okot.

A mai összecsapás legfőbb pozitívuma, hogy mindezek ellenére sikerült nyernie az ETO-nak, így lépéselőnyben van a Bresthez képest a csoportelsőség tekintetében. A Győr még a Buducnost otthonában, majd hazai pályán a Valcea ellen fog játszani a középdöntőben, ezek tökéletes lehetőségek arra, hogy a fejlődés lépcsőfokain néhányat meglépjenek a lányok, mert később ezek a ma bemutatott dolgok még megbosszulhatják magukat.

Képekért köszönet Csapó Balázsnak és Magyar Nemzetnek.