Címvédő-veréssel kezdeni

Nyaralás utáni ébredezések közepette megkezdődött a 2021/22-es női BL-szezon, a még napos tengerparton barangoló agyam összeszedettlenségem éppen jól ment ehhez a tegnapi két meccshez, mert hát, na, lehetett nézni nagyokat. Kezdem az ETO-val, külön posztban pedig jöhet az FTC is, szimplán azért, mert azt kicsit nehezebb volt megemésztenem.

Az ETO-meccset könnyen össze lehet foglalni: rossz kezdés, aztán henger. Azért most igyekszem kicsit belemászni abba a hengerbe. Kezdem a pozitívumokkal, engem is meglepett, mennyit forgatta a csapatot Ambros, adott lehetőséget az újoncoknak szépen és a végén még a „botladozó” Ogonovszky is pályára került, remélem ez így marad a szezon további részére is. Anno a legtöbb kritika – amivel én is erősen egyetértettem – azért érte a spanyol edzőt, mert nem forgatta megfelelően az együttesét, ebből pedig jöttek csőstül a komoly sérülések. Az azért előremutató lehet, hogy a címvédő ellen máris sikerült így mérkőzést nyerni, szóval maradjon ez csak így.

A második szembetűnő dolog Háfra Noni felszabadultsága volt, igaz, csak két gólt szerzett, de lendülettel és nagy kedvvel ment a falra, védekezésben is egészen rendben volt, de ami még fontosabb, mosolygott és látszott rajta, hogy élvezi a játékot. Remélem ez a váltás és Ambros remélhetőleg kitartó bizalma meghozza majd az eredményét és visszatalál magához és levetkőzi a görcsösséget végre az ex-FTC játékos.

Silje Solberg mellett sem lehet elmenni szó nélkül, már tavasszal és az olimpián is remek formában volt, úgy tűnik erre a szezonra is magával hozta a rolót, így azért érdekes lesz, két hasonló klasszissal a háta mögött, bár kétlem, hogy Ambros itt ne figyelne szintén valamennyire a rotálásra, meg hát egyébként is, Solberg rossz napján majd lesz egy hasonlóan jó Glauser vagy Leynaud, kapus poszton idén is nagyon rendben van ez a csapat.

A többi újoncra is vessünk csak egy pillantást. A dél-koreai szerzemény jobbátlövőben egyedüli balkezesként azért kicsit necces lehet, igaz, Háfra is egész jól hozza ezt a pozíciót, de azért egy ilyen szintű csapatnál nem egy jobbkezesnek kéne ebben a pozícióban játszania. Pintea jelenléte különösebben nem tűnt fel a pályán, bár fizikai erején kívül egyébként sem tartom egy különösebben hasznos beállónak és védőnek; lassú, nem technikás ésatöbbi, ettől függetlenül a termete miatt hasznos lehet, ha összeszoknak az új játékosokkal. Jelen Deszpotovics bennem jó első benyomást tett, védekezésben szerintem nagyon rendben volt és a lerohanásoknál is jól helyezkedett, különösebben nem tűnt fel, hogy új a csapatnál, bár igaz, legtöbbször a most nyáron csatlakozottakból álló sor volt fent a pályán.

Mindenki: „Reistad nagy veszteség a Vipersnek.” Dahl: „Fogd meg a söröm!” Norvég oldalon ismét sikerült egy fiatal tehetséget villantani, a 23 éves Dahl csupán 11-szer talált be a győri kapuba, tette ezt 14 próbálkozásból, és ebből csak három találat született büntetőből, a három elhibázott lövésből pedig kettő szintén heteslövésnél történt.

Az azért elgondolkodtató, hogy a címvédőt így sikerült bedarálni. Nyilván a másik oldalon is akadt bőven új játékos, ugyanúgy a csapat jó része olimpián szerepelt, de azért akkor is. Vajon a tavaly szezon végi ETO volt ennyivel rosszabb a mostaninál vagy a Vipers nem tért még észhez így az idény elején?! Természetesen ezek költői kérdések, a válasz majd pár fordulót követően fog körvonalazódni, meg hát majd tavasszal, már megszokhattuk, hogy ott bukik ki mindig minden.

Kövi héten Krim Mercator Ljubljana Arenharttal, Cvijicsel, Lekiccsel, Pineau-val, Sercien Ugolinnel, szóval érdekes lesz.

Fotók: Győr+/Marcali Gábor és MTI/Krizsán Csaba