Adventi április 1.

Zuzu Petals éppen elővette a sajtreszelőt, hogy a mindennapi, nem hatósági trappistáját ráreszelje a hatósági áras csirkemelljére, de még ebéd belenézett az internetbe. Aztán annyira elragadtatta az adventi hangulat, hogy vendégposzt kerekedett belőle. A téma pont annyira élvezetes, mint ahogy az a klasszikusban Zuzuval kapcsolatban elhangzik. Fogyasszátok olyan lelkesedéssel, mint ahogy a sajtot reszelte.

Advent ide vagy oda, rá kellett ma néznem a naptárra, mert azt hittem, április 1-je van. Ezt olvastam az Audi-ETO honlapján:

„A Győri Audi ETO új játékost nevezett be a Bajnokok Ligájában a Rapid elleni találkozó előtt. Klubunk egykori sportolója, jelenlegi másodedzője Raphaelle Tervel kapott új játékengedélyt, így szükség esetén mától már a pályán is segítségére lehet a csapatnak. Az Európa-bajnokságot követően több hiányzóval kezdte meg a felkészülést csapatunk a szezon folytatására. Kisebb egészségügyi problémák miatt már az Alba elleni találkozón is „csak” 12 játékossal arattunk győzelmet, de a létszám mellett a fő probléma az volt, hogy a hármas védő poszton csak két játékossal számolhatott Ambros Martín vezetőedző. Tekintettel arra, hogy ha a két játékos bármelyike még kiesne olyan megoldást kellett találni, ami rövid távon megoldja a problémát, ha az egyáltalán felmerül. Az a döntés született, hogy a csapat jelenlegi másodedzőjének, az egykor a világ egyik legjobb védekezőspecialistájának tartott Raphaelle Tervelnek klubunk megkérte a játékengedélyét. Az adminisztrációs procedúra a határidőig sikeresen lezárult, így Raphaelle Tervel szükség esetén nevezhető lesz játékosként is a mérkőzésekre.”

Ki is csusszant a számon, hogy elmegy mindenki a picsába, de tényleg. Tizenkét év taó-bőség után vakarja a fejét a klub, ha kiesik 3-4 játékos? Hol vannak a fiatalok? Hol egy 22-25 éves játékos, aki 10-13 volt tizenkét éve? Ha egy jövő áprilisban 44 éves, évek óta visszavonult játékos kell, hogy kihúzza a szarból a mintaklubot, akkor itt kurva nagy baj van. És ennek akkor sem tudok tapsolni, ha legalább Tervel olyan fizikai állapotban van, hogy bármikor bevethető. Mondjuk Elek helyében elgondolkodnék, hogy mijafasz? [ :) ] Egy jó kérdés fel is vetődött a hatosfalas csoportunkban. „Nem tudom, mi lesz a cikibb: ha 43 évesen röhögve jobb lesz Hansennél, vagy ha rommá verik lábbal az oláhok.” Én tovább megyek, az egész roppant ciki, ez nyílt beismerése annak, hogy az akadémián 1. lófasz munka folyt eddig, vagy 2. a szakemberek alkalmatlanok. Igazából egyikért sem fájna a fejem, ha ez nem közpénzből menne. Sajátból mindenkinek joga van hülyének, alkalmatlannak lenni. Ha lenne önkritika a klubnál bárkiben, fejeknek kellene hullania. De amíg a szurkolók ennek tapsikolnak, addig the show must go on…