slot amerika slot asia slot ceko slot dubai slot eropa slot china slot filipina slot hongkong slot italia slot jepang slot jerman slot kamboja slot korea slot lebanon slot lodon slot luar slot malaysia slot myanmar slot platinum slot prancis slot rusia slot singapore slot taiwan slot thailand slot vietnam akun pro amerika akun pro asia akun pro ceko akun pro china akun pro dubai akun pro eropa akun pro filipina akun pro hongkong akun pro italia akun pro jepang akun pro jerman akun pro kamboja akun pro korea akun pro lebanon akun pro london akun pro luar akun pro malaysia akun pro myanmar akun pro platinum akun pro prancis akun pro rusia akun pro singapore akun pro taiwan akun pro thailand akun pro vietnam senang303 sukses303 horus303 spesial4d sboku99 amarta99 joinbet99 sukses303
senang303
sukses303
horus303
sboku99
spesial4d
amarta99
joinbet99
Hatosfal – Hogy jutottunk idáig?

Hogy jutottunk idáig?

Női bl négyes döntőjébe először jutott két magyar csapat, mely történelmi eseménynek mi is nagyon örülünk, főleg mint semleges szurkolók, hisz bármelyik magyar csapat nyerné is meg a serleget, az mindenképp menőség lenne. És mivel a sorsoláskor szerencse is mellénk állt, az sem elképzelhetetlen, hogy egy házi döntővel ér véget a sorozat a két ősrivális hazai klubbal, ami azt hiszem igazi drámákat tartogatna. De ott még ugye nem tartunk, először az elődöntőkön kell túlkecmeregni. Nézzük, hogy hogyan is jutottak el csapataink a végelszámolásig, mik a lehetőségeik, mik az erősségeik, mik a gyengéik. Kezdjük is...

...az Etóval. Megszámlálhatatlan elődöntők a nemzetközi kupákban, tömérdek elveszített döntő és végül 5 bl-cím fűződik a Győriek nevéhez, mely vagy másfél évtizede masszívan nem a részvétért indul el a sorozatban hanem annak megnyeréséért. A csapatot ennek megfelelő presztízs és elvárás lengi körül; ha bármely ellenfél legyőzi őket az amott óriási skalp és ünnep, emitt pedig komoly veszteségérzet és csalódás, ha pedig valaki idő előtt megállítja a csapat menetelését az még a semleges szurkolókból is mély indulatokat gerjeszt, így talán joggal mondható, hogy a 4 csapat közül az érdeklődés leginkább rájuk szegeződik.

Az idei év akárhogy is nézem azért hullámzó teljesítményt mutatott, ha ez ugyan a meccsek végeredményeiben nem is feltétlenül mutatkozott meg, de a játékban mindenképp. Szvsz a könnyebb csoportba (A) kerültek; a csoportelsőség idén elmaradt, de ez a lebonyolítás miatt igazából nem is volt különösebben érdekes, az inkább, hogy a velük azonos erőt képviselő csapatok ellen vagy rezgett a léc (Esbjerg), vagy az odavágón (Rapid Bucuresti), vagy mindkét mérkőzésen kikaptak (Metz). Akárhogy is, a csapat amikor kellett összekapta magát, és az Esbjerg ellen így zsebelte be a nyolcaddöntőt elkerülő 2 pontot és mehetett egyeneságon a negyeddöntőkbe, ahol az addigra rommá sérült Odense várta őket, akik ellen csak az első meccsen volt némi izgulnivaló (márha a stabil 2-3 gólos vezetés annak számít), majd a visszavágon teljesen szétverték leendő edzőjük csapatát.

A megfogyatkozott dánok nem túl sokáig tartó ellenállásából kiindulva mégis nehéz eldönteni, hogy a győri csapat igazából hol is tart hisz a fent említett okokból kifolyólag az Odense nem minősült ellenfélnek Oftedaléknak, így kis túlzással a soron következő mérkőzés fog minden kérdésre választ adni a Rába-partiaknak. Mondanám, hogy aki ezt az elődöntőt megnyeri az lazán behúzza majd a döntőt is, de a 2016-os F4 - ahol előzetesen úgy tűnt, hogy a legkeményebb meccs a Budu elleni elődöntő lesz - szerintem mindenkit megtanított arra, hogy a tánc még csak a döntőben kezdődik.

Ha egyén(iség)ekre bontjuk a két csapatot sem olyan egyszerű, hogy hol szerepel a több és jobb játékos: ha azt mondom, hogy ott egy Vjahirjeva, akkor itt egy Oftedal; ha azt mondom, hogy ott egy Jerábková, akkor itt egy Gros; ha azt mondom, hogy ott egy Roberts, akkor itt egy Nze Minko; ha azt mondom, hogy ott egy Lunde, akkor itt egy Toft; ha ott egy Jezic, akkor itt egy Brattset. Ha azt mondom, hogy a Vipers kispadja talán egy picivel hosszabb mint az Etóé és talán több a támadóember, akkor eszembe jut, hogy a meccseket a védekezések nyerik és abban talán az Eto egy hajszállal jobban áll. Talán, tényleg csak talán a norvégok szélen vannak jobban eleresztve, de az utóbbi időben a tv-ben elcsípett meccsek alapján úgy látom, hogy ott Faluvégi lehet a titkos aduásza a Győrieknek.
És ne felejtstük el, hogy Martin már számíthat Haugstedre és Brattsetre is akik véleményem szerint kulcsfigurákká léphetnek elő, ha nem is egy kiugró csúcsteljesítménnyel, de azzal mindenképpen, hogy velük tágulnak a variációs lehetőségek (főleg védekezésben) így jelenleg tényleg elképzelésem sincs, hogy melyik csapat jut tovább, és azokat is bátornak tartom akik erre az elődöntőre magabiztosan mertek nagy összeggel fogadni.

Az biztos, ha Lunde és Toft legjobbját nyújtva védi majd kapuját akkor gigászi csatára lehet számítani, sok drámával már az első mérkőzésen.