Vegyes érzések

Felemás két napon vagyunk túl. Az első román-magyar meccsen a Nagybánya simán bedarálta hazai pályán a Fradit. Szerencsére szombaton a hazai pályán játszó Győri Audi Eto már jobb teljesítményt nyújtott, és megverte az aktuálisan leggazdagabb román csapatot a, a CSM Bukarestet. Hajtás után értékelések következnek.

Baia Mare - FTC

Érdekes, milyen hideg fejjel vagyok képes megírni egy fél nap elteltével a tegnapi meccset. Borzasztó csalódott voltam még pár órája, amihez lehet, hogy a véralkohol szintem megemelése is hozzájárult, azonban most inkább már belátom, hogy tegnap a jobb csapat nyert. A jobb napot kifogó, lelkesebb, motiváltabb együttes. Tragédia nem történt, sőt, ez a pofon nagyon kellett a lányoknak,

Jó hangulat várt a két csapatra, érződött, hogy egy román-magyar meccsről beszélünk. A vendég szektor is tele volt, és néha bizony lehetett őket hallani, ami azért jó érzéssel kellett volna eltöltse a lányokat. Ehhez képest a meccs elejétől olyan bénultság uralkodott rajtuk, ami érthetetlen volt az elmúlt hetek, hónapok után. Nulla védekezés, nulla kapusteljesítmény, érthetetlen támadások, és a meccs elejétől szinte hitehagyott érzés. Pena volt az egyetlen, aki megmutatta miért is világklasszis, viszont egyedül ő se tehetett csodát, míg a másik oldalon Pineau nyújtott hasonló játékot. Sajnos nem tudtuk megakadályozni a játék szervezését, nagyon ügyesen osztotta a labdákat, Geiger és a szélsők pedig éltek a kialakult helyzetekkel. Ehhez képest az hogy az első félidő végén csak két góllal vezetett a Nagybánya , igazán hízelgő volt ránk nézve.

A második félidő fájdalmairól jobb nem írni semmit. Sokkal jobb volt az ellenfél, ahogy Elek Gabi mondta, macska-egér játék folyt a pályán, rossz volt nézni, igazából ezt fordítva szoktuk meg. Viszont ez a pofon már kellett a csapatnak, ugyanis a bl-ben 10 perc jó játékokkal nem lehet meccseket nyerni. Kérdés, hogy miért kell összefosni magunkat idegenben és egy jó kapus ellen teljesen elbizonytalanodni. A tegnapi meccs pozitívumékat Pena teljesítménye ( aki mellé képtelenek voltak fellépni a többiek, pedig ismerjük a fradi átlövősorát) mellett talán annyit tudok kiemelni, hogy Szekerczés egy elrontott hetes után a többit beverte. Azért ez a későbbiekben jól jöhet majd téthelyzetben. Ezt a meccset nem szabad elfelejteni, bizony okulni kell belőle, a győzelmekért meg kell szenvedni, és csak akkor jöhetnek, ha szívvel lélekkel játszunk. Itthon lehet javítani jövő héten a Rostov ellen, nagyon fog kelleni az a két pont, különben könnyen elmehet a csoport második helye, ha nem vigyázunk. (Köszi Fleury, hogy megvertétek a Larvikot idegenben!!!!)

Győri Eto - CSM Bucuresti

"ez valami középkeleteurópai betegség, hogy ha meglátnak egy relatíve világos hajú vb-érmes kapust, akkor összefossák magukat?" (Kilgore)

Szintén parádés hangulatban kezdődött a szombati magyar-román meccs, szerencsére nem úgy mint idegenben egy nappal korábban a magyar zöld-fehér csapat meccse. Az első félidőben az elmúlt években megszokott kemény védekezést kaptuk a győrtől, pedig Grimsbö még annyira nem is ment jól az első félidőben, ennek ellenére jól alakult a meccs. Nyitott védekezés rengeteg labdaszerzéssel és Broch lerohanások tömkelegével, aki védekezésben hatalmasat játszott végig, nagyon jót tett neki a világbajnokság. Összességében meg kell jegyezni, hogy ahhoz képest, hogy létszámban megfogyott az ETO, ez szerencsére minőségben nem érintette meg annyira a lányokat. A Bukarestet Grubisic tartotta csak meccsben, pedig ijesztő volt, hogy felállt fal ellen az első félidőben szinte egyáltalán nem volt támadójáték, ami most még elég volt, de ezzel bl-t nem lehetne nyerni. 12-10-es állás fordultattunk a második félidőre.

Ami pedig álomszerűen alakult. Az addig se rossz védekezés tovább javult, és Grimsbö az első félidő 38%-os teljesítményét még tovább tornázta, ráadásul ziccerek tömkelegének védésével. Megérkezett Amorim és Sulland is támadásban, Knedlikova szépen belövöldözte a ziccereit, nagyon belelendültek a lányok, és úgy tűnt nem akartak fáradni. Egy kisebb hullámvölgyet leszámítva végig tudták növelni az előnyüket a hazaiak, és csodaszépen bedarálták Kim Rasmussen csapatát. 22 kapott gól ettől a Bukaresttől nagyon nagy fegyvertény, és a második félidőben talán megérkezett a szezonra Amorim is, ami nagyon fontos lenne ajövő szempontjából.

Akit külön ki kell emelni, az Groot. Újfent hatalmasat játszott irányítóban, bár ma a lövőhatékonysága nem volt a legjobb, hiszen sok lövést hibázott, de élmény volt nézni, ahogy irányítja a csapatot, és szerencsére rendkívül jó erőállapotban van így bírja a terhelést. Viszont fontos, nehogy úgy járjunk vele, mint tavaly Kovacsiccsal, hiszen Anikót annyira széthajtotta Ambros, hogy pont az egyenes kieséses szakaszra fogyott el teljesen, ezt nem engedheti meg magának az idei évben az Eto.

Képek: 1,2,3,4,5,6,7