Harmadjára a trónon!

Huh, hát na... Nyilván egy ilyen döntő és győzelem jobban az ember agyába vésődik mintha simán öttel legyalultuk volna a Vardart, de azért na, rágtuk a körmünket rendesen... Szerencsére tanultunk a múltból és még időben felébredtünk.


Szóval a döntőbe a két legjobb csapat jutott; a legjobban támadó és a legjobban védekező. Jól is volt ez így! A mérkőzést Radicsevics gólja nyitotta, ami után igazi adok-kapok ment, megpróbálva a két csapat egymást megtörni. Ahogy Borsosék is mondták a stúdióban: az a csapat léphet el gyorsabban és nyerheti meg a BL-t amelyik hamarabb kezd el hatékonyabban védekezni. Ezzel mi is egyetértettünk, és mintha a lányok meghallották volna, abban a pillanatban a rohanásba kéziféket húztak és elkezdtek brutál-metál módon védekezni. Mintha nem is erőltettük volna a támadásokat, tökéletesen kézben tartottuk a mérkőzést. Ha a Vardar lefaragta a hármat kettőre, mi akkor rápakoltunk egyet, jelezvén, hogy ne is próbálkozzunk itt olyannal, hogy egyenlítünk meg meccseket fordítgatunk. Félidőt 15-12-re zártuk.

No, és egy tökéletes, férfiakat idéző színvonal után jött egy tipikus hektikus, női második félidő. Kb a 12. percig faszán ment minden, aztán ott nem tudom mi történt, mert én rögtön szóvá tettem a listánkon, hogy "na, nem kéne a 42. percben elkezdeni gálázni", artmooney szerint meg szimplán "kifingtunk". Maradjunk annyiban, hogy mindkettő, mert faszán elszórogattuk a labdákat, és onnantól egy új mérkőzés indult, amit a Vardar nyert meg abban a maradék 18 percben... Megint iksz lett a rendes játékidő, én pedig majdnem kitéptem a hajamat (de gondolom sokan mások is).

A hosszabbítás pedig egy harmadik mérkőzést hozott. Az első percekben a Vardar esküszöm olyan védekezést produkált, hogy tényleg beszartam, hogy na itt ebből megint sírás lesz, aztán Groot rázott magán egyet és pillanatok alatt megint +3, aztán megint körömrágás. Konkrétan a hosszabbításba, abba a 10 percbe sikerült legalább három mérkőzés minden pozitívumát/negatívumát belesűríteni, aztán végül Mörk iszonyat okosan legyilkolta a maradék 10 másodpercet és sikerült megnyerni a mérkőzést, és ezzel a serleget is.

És akkor beszéljünk a hősökről! Szerintem ennyire egységesen egész évben nem játszottak a lányok, a formaidőzítést sikerült nagyon belőni mindenkinek. Bár mi Görbicznek adtuk volna az MVP díjat, az a keresztpassz Knédlikovának annyira durva volt (év gólja!), hogy minden második ismerősöm rá pár másodpercre kiposztolta, hogy "GÖRBEEE!!!". Végül Groot nyerte el ezt a címet, ami szerintem szintén rendben van, hisz érdemi munkát végez elöl és hátul is, és iszonyatosan kellett ő ma a győzelemhez, hisz egyértelműen ő rázta fel a többieket a hosszabbításban. Aztán Grimsbö védései, amit egész évben vártunk,megérkeztek, Tomori meg lehet, hogy már lőtt 12 gólt egy EB-n a spanyolok ellen, tétmeccsen, de ebben a döntőben dobott három gólja legalább harminccal ért fel, mert akkor és úgy lőtte amikor nagyon-nagyon kellett! És aztán ott volt Mörk, aki nem brillírozott, sőt a rendes játékidő utolsó támadását el is rontotta, de ahogy Borsos mondta, ő a fontos pillanatok embere. Martin faszán összerakta a védekezést, és volt egy kibaszott jó pillanata, mikor valahol a 42. perc környéki lejtmenetben kért időt, bár nem javult fel a játék, mert utána kezdett el csak igazán a Vardar beindulni, de mégis az lélektanilag egy annyira jól időzített időkérés volt, hogyha azt nem lépi meg, szerintem lehet most nem örülnénk és énekelhetnénk a népmesei indulót hajnalig!

És akkor amit kértem betartották a lányok, két színvonalas mérkőzéssel MEGNYERTÉK A BAJNOKOK LIGÁJÁT! Amit nagyon szépen köszönünk!

Képeket köszönjük _benito kollégának! (egyet meg az internetnek)