Startol a női BL- KP1

"És az is biztos, hogy ez most az első női KP, aminél nagyobb vakrepülést, vagy lövést a sötétbe, elképzelni sem nagyon tudunk." Alábbi idézet a tavalyi első Női KP előtt született, és idén is helytálló. Lássuk a sorrendet ezután!


8 – THC: itt a tavalyi évhez hasonlóan meg vagyunk lőve. Nagyon nehéz ebben a női mezőnyben kiemelni 8 csapatot, talán az elmúlt években összehozott egy-két jó meccs miatt kerültek ők ide.

7 – Budu: hiába szedték szét a csapatot az elmúlt években, a fiatal mag néhány rutinos játékossal kezd összeérni. Alighanem sokat számít, hogy a mezőnyben még mindig kiemelkedő, és rendkívül rutinos Bulatovic hazaigazolt, sőt, sikerült a csapathoz visszacsábítani Andjela Bulatovicot illetve a montenegrói válogatott Marina Rajcsicsot. Sérülése után a szezonban már játszhat Ema Ramusovic, aki rendkívül tehetséges játékos, így összeségében nem néz ki rosszul a csapat. Azonban még mindig messze állnak attól a szinttől amit pár éve hozni tudtak, a kispad rövid, és az se segített, hogy Djurdjina Malovic, valamint a kapus Martina Batinovic távozott. A 8 közé jutás meglehet, annál tovább kizártnak érzem, hogy mennének. Az Odense ellen kezdenek, kötelező a győzelem hazai pályán.

6 – Metz: A francia csapatot egyik legfőbb ellenfele, a Brest rabolta le. A csapat házi gólkirálya Ana Gros ugyanis átigazolt az ellenfélhez, igaz, előtte még egyszer bajnoki címre vezette csapatát. Szintén elhagyta a csapatot Csapó Kyra, aki befejezte kölcsönjátékát és visszatért Dunaújvárosba, Marina Rajcsics pedig szintén visszatért nevelő együttesébe. A csapatot így sem kell félteni, hiszen tele van válogatott klasszis játékosokkal, de az idei évben még a francia bajnoki címért is hatalmasat kell majd küzdeniük, a Bl-ben pedig a 8 közé jutásnál magasabb célokat aligha fogalmazhatnak meg.

5 - Brest – A fenti pontban már írtunk róla, hogy a Metziektől hozták Grost, de egyébként is jól erősítettek. Franciaországot alighanem elfoglalják, Európában pedig a Final 4 a céljuk. Hogy mi lesz belől, kiderül, kezdésként Koppenhágában kell bizonyítaniuk.

4 – Fradi: Érdekes helyzetben van a bajnoki ezüstérmes Ferencváros. A tavalyi évben szoros mérkőzésen bukták el a kupaelődöntőt, hihetetlen izgalmak után esett ki a kezük közül a bajnoki aranyérem, a Final 4-ra pedig esélyük sem volt. A keret papíron gyengült, hiszen kiesett a védelemből az alapembernek számító Szekeres, Szucsánszki ezt a szezont már tényleg nem vállalta be, Maria Jovanovic visszavonult, Laura van der Heijden pedig visszaigazolt Németországba. A csapathoz érkezett Malovic a Budutól, Klikovac beálló posztra, a sérüléséből felépülő Klivinyi illetve a fiatal Farkas Kata. Ez valahogy egy kisebb visszaesést vetítene elő, ennek ellenére rendkívül kiég yensúlyozottan, magabiztosan játszik eddig csapat. A neheze azonban még csak most jön, kezdődik a kettős terhelés, és a problémák ekkor szoktak kezdődni Elek Gábor csapatánál, hogy aztán tavaszra ez az egész a tetőfokára hágjon. Meglátjuk idén mi lesz, de talán most lehet a legelérhetőbb közelségben a Final Four. A kezdés mindenesetre nem lesz könnyű, hiszen a brutálisan megerősített CSM otthonába látogat a csapat.

3 – Rosztov: Ambros Martin nagy erősítés volt a padra, azonban biztos nem számolt azzal mikor aláírt, hogy Bulatovics eligazol, Jekatyerina Iljina vissza kell vonuljon átmenetileg, Ana Rodrigues pedig ki tudja mikor térhet vissza súlyos sérüléséből. Ettől függetlenül a keret erős, és az örök reménység szerepköréből már biztosan nagyon szeretnének kitörni. Meglátjuk idén sikerül e nekik.

2 – CSM: A fél Vardart megszerezték, brutálisan erősödött a tavalyi keret is. Idén is jó edzőjük van, ezek alapján mindenképpen első helyre lehetne tenni a csapatot. Akkor mégis miért teszem csak a második helyre a Neagu vezette románokat? Azért mert lehet, hogy egy hónap múlva már megint arról olvasunk, milyen belviszály van a csapatban, ki hogyan fúrja az edzőt, vagy másik klasszikus a pénzhiány kerül elő. Egyelőre azonban úgy néz ki, idén ők lesznek a Győr legfőbb kihívói. A mai napon egy magyar csapat ellen pedig meg is mutathatják ezt, bár remélem nem teszik, és jövő héten már a Fradi lehet a második helyen.

1 – Eto: A címvédőt megilleti az első hely. Érkezett Leynaud, Kristiansen, Brattset, Ambrost pedig házon belül pótolták. A bajnokságban eddig nem volt túlságosan nehéz meccsük, de még látható, hogy alakul Danyi Gábor csapata. Az biztos, hogy Broch borzasztóan fog hiányozni a csapatból, és szintén hatalmas probléma, hogy Mörk újabb műtéten esett át. Ennek ellenére a csapat számára csak a címvédés lehet a cél, és erre minden esélyük meglesz.