Női kápé reloaded

"Ez itt a Hatosfal dKP, azaz Damen Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Female Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja."

Ezúttal egy vendégszerzőnk posztját olvashatjátok. Csill felhívása, miszerint tessenek jelentkezni nálunk írói vénával megáldott, potenciális nőivonalas szerzők, továbbra is él/áll, ennek első eredménye Björni posztja alább. Reméljük, több is követi, és lekerül majd a vendégszerző címke róla.

8. Odense Håndbold

A két dán együttes közül a narancssárgákat véljük erősebbnek. Jan Pytlick csapata az igen nagy gödörben lévő Bresthez látogat, és a pillanatnyi forma alapján esélyük van a győzelemre. A másik dán alakulat, a København, pedig a Buducnostot fogadja és fővárosiak valószínű veresége miatt az Odense továbbjutó helyre ugorhat.

Brest Bretagne-Odense 02.24. (2)

7. Vipers

A norvég bajnoki listavezetőt a magyar szurkolók továbbra is inkább a szuperkapus Katrine Lunde miatt ismerik, pedig a csapat tele van jobbnál jobb skandináv játékossal. Szombaton a szlovén Ljubljanát fogadják és győzelmükkel már bebiztosíthatják a továbbjutásukat.

Vipers Kristiansand-RK Krim Ljubljana 02.23. (1)

6. Fradi

Az immár 10 meccse veretlen zöld-fehérek újabb sikerükkel már negyeddöntősök lehetnek. A Thüringer ellen ehhez minden adott is. Sorsolásuk is igen kedvező mivel már csak az ETO-val és a tökutolsó Ljubljanával játszanak. Örömteli, hogy sok fiatalt foglalkoztatnak, (vegyük csak Klujber berobbanását a Bajnokok Ligájába) viszont nem biztos hogy mindig képesek lesznek kiegyensúlyozott teljesítményre.

Ferencvárosi TC- Thüringer HC 02.23. (1)

5. Bukarest

A románok bár elvesztették Neagut, de ez nem akadályozza meg őket abban hogy szépen gyűjtögessék a pontokat. Szombaton az ETO látogat hozzájuk. Normál esetben ez sima vendégsiker lenne, de mivel az utóbbi időben ez a párharc sportági klasszikussá nőtte ki magát, a hazaiak biztos felszívják magukat. Dragan Djukic szépen összerántotta a gardát, viszont Neagu után inkább Andrea Lekicsre hagyatkoznak. Egyedül az felróható a mesternek hogy Cvijic annyira nincs foglalkoztatva, ezt viszont mi annyira nem is bánjuk.

CSM Bucuresti- Győri Audi ETO KC 02.23. (2)

4. Rostov

Ambros Martin hamar beilleszkedett az orosz közegbe, így ott is szép eredményeket hoz eddig. Most viszont még jobban figyelniük kell mivel kiesett a világ egyik legjobb játékosa, Vyakhireva. A Metz érkezik hozzájuk akiktől néggyel kaptak ki az előző mérkőzésen. Kényszerből egyre több fiatal kap kulcsszerepet náluk, akik eddig elég magabiztosan teljesítenek, viszont ők lehetnek azok akik a money timeban esetleg betliznek is.

Rostov Don-Metz Handball 02.23. (2)

3. Buducnost

A Jaukovic-Raicevic kettősre épülő betonvédelem ellen egyik csapat sem mehet biztosra. Bár a szezon előtt elvesztettek pár kulcsjátékost, de Adzic ismét ütőképes gardát épített. Az átlövőik a legveszelyesebbek, rendszerint meg is szórják magukat. Dániába látogatnak a Koppenhágához, szerintünk sima lesz.

København Håndbold- Buducnost Podgorica 02.23.

2. Metz

A francia kézilabda erősségét jelképezi a csapat. Minden poszton klasszis szerepel. A kapuban Glauser, a jövőre a győri csapatba igazoló Edwige, a vb-ről ismert Xenia Smits és a gólokat a BL-ben hetesével lövöldöző Zaadi. Ambrosékhoz látogatnak és gyanítjuk nem fognak megfázni az orosz télben.

Rostov Don-Metz Handball 02.23. (2)

1. ETO

Az ETO-nak valószínűleg csak egy ellenfele van, mégpedig saját maga. Az edzőváltás zökkenőmentesen zajlott, legalábbis ez mutatkozik meg az eredményekben. Az a csapat amelyik nem érzi meg Nora Mørk hiányát, az egyértelműen megérdemli az első helyet. Ráadásul télen érkezett a női kézilabda új terminátora, a román Pintea, aki egyből közönségkedvenc lett. A „balkáni" el classicon is toronymagas esélyesek.

CSM Bucuresti- Győri Audi ETO KC 02.23. (2)

Klujber képét a fradi.hu-ról, Zaadiét a hamdflh.org-ról csórtuk.