Húzzuk ki a vipera fogát

Sorsoltak a női kézilabda Bajnokok Ligájának négyesdöntőjére. A budapesti tornán a legjobb négy között Rostov Don- Metz és Győri ETO- Vipers mérkőzéseket rendeznek.

A három lehetséges ellenfél közül talán papíron a legkönnyebbet kapta a Győri Audi ETO KC. A norvég Vipers Kristiansand történetének csúcsa a budapesti Final4. A 2017/18-as szezonban az EHF kupában jutottak a döntőig, ahol a román SCM Craiova összesítésben egyetlen góllal múlta felül a skandináv csapatot.

Kétségkívül a legjobb játékosuk, a volt ETO-kedvenc, Katrine Lunde. Öt szezonon keresztül (2010-15) szerzett nagyon sok kellemes pillanatot a zöld-fehér fanatikusoknak. Kulcskérdés lesz, hogy mennyire kapja el a fonalat régi csapata ellen. A rózsaszín mezeseknél egy légiós található, az angólai Carolina Morais (ide sorolhatnánk még Marta Tomacot is mivel régen a horvát válogatottat erősítette, de ma már ő is a norvég nemzeti csapatban játszik). A csapat sztárjai közé tartoznak még Emilie Hegh Arntzen, Silje Waade és Linn Jørum Sulland. A skandinávok edzője az ex-larviki Ole Gustav Gjekstad.

A két eggyüttes idén már összefutott a BL csoportkörben, és a magyar csapat mindkétszer diadalmaskodott. (33-26, 33-29). Az ETO a párharc favoritja, de mivel ez a női kézilabda és ráaádasul a Final4. 60-40% esélyt adunk a címvédő döntőbe jutására.

A másik elődöntőben az orosz Rostov Don a Metzzel találkozik. Ez a párharc már szorosabb csatát ígér. Ambros Martin megint itt van a Final4-ban és gyaníthatjuk, hogy nem akar trófea nélkül hazamenni! Ebben nagy segítségére lehet az az Anna Vyakhireva aki felépült sérüléséből és már a Fradi elleni negyeddöntőben is pályára lépett.

A francia Metz legnagyobb erénye, hogy igazi fegyelmezett csapatként vette az akadályokat eddig idén. Mikor kellett Glauser, máskor pedig Zaadi tette magát oda. A francia bajnokságot is vezetik a Brest előtt. A siker legfőbb kovácsa itt Emmanuel Mayonnade, aki 35 éves korára már sikert sikerre halmozott.

Ez a két csapat is találkozott már idén a BL-ben, és dupla francia sikert hozott a párharc (26-18, 29-25). De szerintünk a Final4 újonc meglepi az oroszokat, így rájuk tippelünk 55-45% arányban.