Végjáték

"Ez itt a Hatosfal dKP, azaz Damen Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Female Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja."

4.Vipers Kristiansand

A Final4 újonc egyből össze is került a BL nagy esélyesével, ami egyelőre túl nagy falat lesz nekik szerintünk. Az viszont biztos hogy nem fogják olcsón adni a bőrüket. A kispadon az az Ole Gustav Gjekstad ül akinek nem ismeretlen a Final4, hiszen a Larvikkal már megjárta a budapesti négyesdöntőt (2015-ben elbukták a finálét a Podgorica ellen). Nagy kérdés még, hogy Katrine Lunde mennyire akar törleszteni azután, hogy nem éppen szép körülmények között hagyta ott a Rába-partot. Ha elkapja a fonalat akkor igencsak nehéz dolga lesz az ETO-nak.

3. Rosztov Don

Ambros ismét itt van. Ambros nyerni jött. De sajnos Ambrosnak be kell érnie a bronzzal. Az elődöntő biztos gyilkos csatát fog hozni a Metz ellen, de az egész éves teljesítmény miatt inkább a szoknyásokat tippeljük továbbjutónak, hiába van az oroszoknak egy Vjahirjevájuk is. A Rostov egy igazi iparos csapat és a spanyol edző taktikai utasításait maradéktalanul betartják. Viszont az elődöntőre kevés lesz. A bronzmeccset meg már csak dacból behúzzák. Probléma lehet, hogy mennyit vesz ki belőlük a szombati csata, ugyanis Ambros köztudottan szereti csúcsra járatni a játékosait.

2. Metz Handball

A másik newcomernek összejön a bravúr. Igaz hogy kemény csatában, de túljutnak az oroszokon. Idén elég kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak mind a bajnoksagban mind a BL-ben. Majonéz nagyon összerakta a csapatát. Glauser, Edwige, Smits és Zaadi is elég jól hangzó nevek a női kézilabda világában. Náluk is az lesz a döntő tényező, hogy mennyire lesznek megszeppenve a Final4 légkörétől, körítésétől és a többi. A másik nagy kérdés, hogy mennyit vesz ki belőlük az elődöntő. Szerintünk képesek akár meglepetést is okozni.

1. Győr

A címvédő egyértelmű esélyese a Final4-nak. Egész szezonban veretlenek, csak a Fradi elleni két döntetlen rondít bele a hibátlan szezonjukba. A BL végjáték ráadásul a magyar fővárosban lesz ismét. Tele vannak sztárjátékosokkal. Mi kell még? Két gyenge pontjuk alakult ki az utóbbi időben. Az egyik a balszél. Görbicz Anita húzódott le irányító posztról ebbe a pozícióba. És sajnos Őt mostanában inkább csak a szíve viszi előre már. Az FTC elleni "bajnoki döntőn" is 0%-al értékesítette helyzeteit a szélről. A poszttársai Fodor valamint Puhalák viszont ketten összesen nem kapnak annyi labdát mint a Királynő. Reméljük a hétvégén újra a régi formájában fog tündökölni. Mert egy jó edző ezeket a hiányposztokat jól le tudja reagálni, és akkor meleg lehet a pite. A másik, kisebb probléma a védekezés. Ami alapvetően nem olyan para, de Amorimnak nagyon össze kell szednie magát, hogy gatyába rázza a társaságot hátul. Ha itt sem működnek a dolgok azért ott lesz Leynaud, aki paradés teljesítményre is képes bármikor. Ha esetleg bárki azt mondaná, meghülyültünk annak itt egy interjú Fred Bougeant-tal, a francia mester is árnyaltabban látja a helyzetet. De mi akkor is drukkolunk, szóval hajrá ETO! Legyen címvédés!