Láthattunk végre egy-két színvonalas találkozót

No, hát hosszú idő után kimondhatom, hogy ez egy egészen pofásra sikeredett hétvége volt a nőknél. Bár a D-csoport még mindig vicc kategória, és bizony osztjuk a Sport TV szakértőinek véleményét, hogy mennyi értelme van ezt így erőltetni... Továbbra is döbbenetes, hogy egy Thüringer, Odense, Siófok az EHF-kupában bohóckodik - amiből ráadásul az első kettőnek ugyanúgy végig kell járnia a selejtezőköröket a főtáblára jutásért, mint egy jóval alacsonyabban kvalifikált csapatnak... De legalább érdemes lesz követni azt a kupasorozatot is, úgyhogy legalább ennyi pozitív hozománya van a dolognak (bár már látom lelki szemeim előtt ahogy ezt a hármat egy csoportba sorsolják a főtáblán).

10. Esbjerg

Gyors leszek és velős: győztek Lublinban.

9. FTC

No, hát itt megint tengernyi gondolatom van, de szandrufff kollegina ezt már megírta. Lehetne újra ismételni magam, hogy nincs védekezés, ötlettelen támadás (ha nem Háfra, akkor majd Klubjer megoldja) ecetera ecetera, és igazából még azzal sem lenne semmi problémám, hogy fiatalok vagyunk, fiatalítunk, mert jó legyen, csak egy: miért vagyunk ennyire frusztráltak akkor? kettő: miért mindig akkor jövünk ezzel mikor nem megy? Csak mert nem nagyon rémlik olyan, hogy ez előzetesen bejelentett cél lett volna, hogy ez a szezon erre lenne beáldozva, és hogy a Podravka lesz ősszel a legnagyobb ellenfél, hanem pont ellenkezője volt, nem? Hogy legjobb 8, abból szerencsével F4, bajnokság megatöbbi.
Megint a mérkőzés negyedéig tartott ki a lendület, aztán a Metz az időkérés után szépen kezébe vette a sorsát, és újból kinézett egy +10, de aztán szerencsére kiengedtek, amit a lányok megragadtak, hogy faragjanak a különbségből. Hihetetlen, de igaz: tétmeccset kell játszani a Podravkával oda-vissza a továbbjutásért, és legalább a Viperst otthon megverni, hogy pontok is legyenek a középdöntőben.

8. Vipers

Nem láttam a Podravka elleni derbit, és tényleg lövésem nincs mi történt, helyettem beszéljen Kilgore kolléga, aki viszont követte a találkozót: "Szünetben vagy utána egy időkérésnél írtak ki góllövősorrendet Aune 4, átlövőkék 2-2 (Löke ekkor max 1?), ezek szerint lövőben pont olyan súlytalanok, mint a névsoruk sejteti. Aztán minden lehetőséget megkaptak, minimálhazai, Löke is addig hisztizhetett, amíg akart (törlesztés lökés formájában az ítélet előtt, aztán csak a horvát ment ki, s lett kettős emberhátrány), de hiába a lehetőségek kettőre-egyre feljövésre, akkor besegített az 50 fölött védő nekem nóném kapus. A félidő derekára stabilizálódott a 2-3(-4) végén volt egyedül rendes sanszuk ikszre, -3-ról felállva, de nem lett meg a veszett fejsze nyele. Amiből a vegeta megélt: beálló, vagy beálló melletti szomszéd poziban betörés, ami mind kilences-hetes között volt, sztem elég következetlenül fújva, inkább a Vipersnek kedvezve"

7. Podravka

És akkor innen folytatom: bevallom, csak kósza felvetésként volt ott bennem, hogy ez a Podravka idén azért még okozhat gondot. Tsakalou szerintem jobb sorsra - de jobb klubra mindenképp - érdemes, bár most hozott egy 8/2 mutatót, szóval még csak nem is ő volt az abszolút favorit. Remélem a Fradi kielemzi ezt a találkozót, lehet belőle tanulni a norvégok ellen.

6. Buducsnoszt

A német bajnok nem okozott különösebb gondot, végén szépen bedarálták Jaukovicsék őket. Várom már az Eto elleni meccsüket, mert az fogja igazából beárazni a helyüket. Addig nekem továbbra is a középház éllovasai közé tartoznak.

5. Brest

A második félidőtől követtem félszemmel a mérkőzést (míg a Loki-Leverkusent néztem), és ha támadásban össze kéne vetni a másik franciával, akkor azt mondom, hogy sokkal jobbak a Metznél, de még azt is, hogy kicsit talán védekezésben is. Vannak távolról nagyon veszélyes lövőik, szélvész gyors szélsőik, jó beállóik. Dinamikusabb és komplexebb a játékuk, mint a francia riválisé, sokkal jobban eloszlik a játék a posztok között. Szívem szerint őket tettem volna most be a legjobb négybe, de mivel a Valceát verték ezért még óvatosan bánok velük, de ha hazain is legyalulják a Budut akkor már feljebb is lépnek nálam.

4. Metz

A végére szerintem kiengedtek. Igazából most nem érzem azt amit tavaly, érezhető Edwige és Niombla hiánya, Smits nélkül a támadásaik dinamikája is nem azt mondom, hogy lelassult, de valahogy nem olyan, mint amit tavaly már megszoktam tőlük. A Fradi azért még mindig jóval jobb ellenfél, mint a Valcea, így csak ezért adtam most meg nekik a negyedik helyet. Csoportelsőségüket továbbra sem érzem veszélyben, de ha most kéne esélyt latolgatni, azt mondom, hogy a Rosztov ellen oda-vissza kikapnának, és a Bukarest is otthon elkapja őket.

1-3. Eto, Rosztov, CSM

Hát nem könnyű... Olyannyira, hogy _tényleg_ nem tudom megmondani, hogy a háromból melyik a legjobb, és milyen sorrendben követik egymást, úgyhogy szabad a vásár. Továbbra is keret alapján egyértelműen az Eto a favorit, de a pénteki Rosztov-CSM színvonalban annyira bl-döntő közeli volt, hogy bevallom elbizonytalanodtam. A Rosztov tűpontos védekezéssel rukkolt elő, támadásban ott volt az ami Martínt jellemzi, azaz a szinte tökéletes védekezést gyengébb támadójáték követ. Elöl sokszor volt alibi keresztmozgás, a ballökőket megfojtották Torstenssonék, Vjahirjeva 12 gólja az amitől iksz lett, és ezzel a Rosztov játékát támadásban ki is ismertük.
A románok iszonyatosan haraptak, jól vették a rosztovi védelemből fakadó akadályokat, kreatívabbak voltak elöl, mint az oroszok, és Vasilei lesz azt hiszem Rasmussen méltó utódja a román főváros csapatának. Igazából az volt az érzésem, hogy nem feltétlenül kell ide Neagu és Mörk, vagyis hát persze kell, kinek ne kéne, de jelenleg úgy gondolom, hogy a jelenlétük - főleg Neagu - szerintem demoralizálólag hatna erre a csapatra. Nem volt annyira egyoldalú Lekicsék játéka, mint az oroszoké.
És végül azzal zárom amivel kezdtem a posztot: nagyon nagy baj, hogy egy olyan csoport, mint amilyen a D összejöhetett. Persze vehetjük úgy, hogy ezek jó felkészülési meccsek, és pihentebben érkeznek a győri játékosok a középdöntőre, mint a mezőny többi csapata, de semleges szurkolóként ezeket kínszenvedés végignézni, még levonni sem lehet belőlük semmit.