Hány negyede zöldül ki a Sportarénának májusban? - dKP

Immár vendégszerzőből rendes szerzővé előlépő Björnink belenézett az üveggömbbe, és egy félig-meddig rendhagyó KP keretében felvázolta nekünk, mire is számíthatunk a Final4 playoffban. A fő kérdés: a szinte már most F4 résztvevőnek tekinthető Győr mellé idén végre betársul-e a nagy formát futó Fradi, vagy Ambros Martin ezúttal érvényesíteni tudja azt a halovány előnyét, amit a papírforma mutat? (room303)

"Ez itt a Hatosfal dKP, azaz Damen Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Female Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja."

1. ETO

A Győr ellenfele, az Odense a nagy rivális Coppenhagen Håndboldot intézte el 40 gólt vágva a bajnokság felsőházában, ráadásul időközben megszerezték Nycke Grootot is a következő szezonra az ETO-tól, kíváncsian várjuk mennyire lesz pikáns Nycke számára e párharc. A magyar csapat az újabb MK elsőségével, valamint a Vác és a Siófok magabiztos legyőzésével hangolt a BL-csatára. A zöld-fehérek az abszolút esélyesei ennek a csatának. Az Odense két dologban bízhat igazán: minden csapatépítés úgy kezdődik, hogy végy egy jó kapust. Nekik van egy Tess Westerük, aki a holland válogatottban már többször megmutatta, hogy a legélesebb helyzetekben is képes meccset eldöntő tényezővé előlépni. A másik pedig az edző Jan Pytlick. Az 51 éves edzőzseni sokáig volt a dán válogatott szövetségi kapitánya, elég nagy sikerekkel, Danyi Gábor vele ellentétben igen kevés vezetőedzői tapasztalattal rendelkezik. Bár a női kéziben szinte minden lehetséges, nem tudjuk elképzelni a Final4-t az ETO nélkül.

Odense Håndbold- Győri Audi ETO KC 04. 07. 16:50

Nycke Groot (fotó:bumm.sk)

2. Metz

A franciák a CSM Bukarest ellen szerezhetik meg a budapesti repülőjegyüket. A románoknál sem zajlott eseménymentesen a csoportkör óta eltelt idő: hiába a jövő évi sztárigazolások bejelentése és a bajnokságban a Valcea legyőzése, elég nehéz helyzetben vannak a románok. Könnyen megeshet, hogy nem sikerül megnyerniük a Liga nationala-t, amivel a BL indulásuk is megkérdőjeleződött. Ráadásul Neagu és Kurtovic után Cvijic is kidőlt erre a szezonra, úgyhogy még nehezebb dolguk lesz a Metz ellen. A sárga-kékek eddig domináltak a BL idei szezonjában. Mivel a francia pontvadászatban már eldőlt, hogy első helyen végeznek az alapszakaszban, így simán el tudták engedni a két utolsó bajnokit. A Brest elleni vereség így talán kalkulálható volt, viszont a Besancon elleni X már eléggé Tippmix gyilkos eredmény. Mivel pihentebben érkeznek a párharcba, ezért mégis inkább az ő sikerüket várjuk.

CSM Bucuresti- Metz Handball 04.05. 18:00

3. Vipers

Hát igen. Ez az ahol bármi lehet - akár a Buducnostot is tehettük volna a harmadik helyre. A Vipers BL csoportkör óta is tartja a formáját, elég ha csak azt említjük, hogy norvég a második helyezett, EHF kupa negyeddöntős Storhamart 22 góllal bucizták le a múlt héten. A párharc első felvonásán a hírhedt Moracába mennek meccselni, ami nem leányálom a vendégcsapatoknak, ráadásul a minden hájjal megkent Adzic mester is biztos tartogat némi meglepetést. A norgék viszont nem arról híresek hogy beparáznak ilyen szituációkban, szóval így mégis inkább nekik adjuk a harmadik helyet.

Buducnost Podgorica- Vipers Kristiansand 04.07. 19:00

Bíró Blanka (fotó:fradi.hu)

4. Fradi

A végére hagytuk a “fekete levest”. A Fradi a Vác elleni kínszenvedéssel készült az oroszok ellen (igaz Bíró és Schatzl nélkül). Jó magyar szurkolói szokás szerint sokan már temetik is a zöld-fehér csapatot, de a Ferencvárosnak szerintünk igenis jó esélye van a Final4-ra, mondhatnánk, még sosem voltak ennyire közel a budapesti négyes döntőhöz. Miért? Ambroséknál még mindig sok a sérült és többnyire a fiatalok kapnak szerepet. Annyi előnyük lehet pluszban, hogy kipihenten érkeznek a találkozóra, mivel a Superligában rég véget ért az alapszakasz, így az utolsó BL meccsüket szűk egy hónapja játszották óta csak a hétvégi Orosz Kupa négyes döntőben kellett pályára lépniük. Ha a Fradi fiataljai nem törnek össze és vesztik el kreativitásukat, lövőkedvüket az orosz fal kőkemény szorításában, azzal felboríthatják a Martin által elképzelt meccsképet, ami már önmagában fél siker lenne. Mindenesetre kíváncsian várjuk mit hoz az újabb Elek-Martin klasszikó.

FerencvárosiTC- Rostov Don 04.07. 14:30