Már csak négy maradhat!

"Ez itt a Hatosfal dKP, azaz Damen Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Female Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja."

Elérkezett hát az utolsó forduló a budapesti Final4 előtt. Esélylatolgatásunkból megtudhatjátok, kit várunk a magyar fővárosba.

1 Metz Handball

Nagyon bekezdtek Bukarestben (0-5) Laura Glauser lehúzta a rolót. A CSM egy pillanatig nem vezetett a mérkőzésen. A román csapat tamadójátékáról mindent elmond, hogy a 26 lőttt góljából 19-et a Radicevic-Lekic páros szerzett. Tulajdonképpen ez a párharc szerintünk már nem fog izgalmakat okozni, hisz minden csapat megszenvedné Kurtovic, Cvijic és Neagu hiányát. Bukarestben a következő szezon a kérdés, hiszen a bajnokságban is úgy néz ki, reszeltek nekik. Gondoljuk Mörköt, Dedut és a többi sztárigazolást nem nagyon mozgatja meg egy EHF-kupa győzelem.

04.13 Metz Handball- CSM Bucuresti (31-26)

Katrine Lunde (Fotó: NTB scanpix)

2. Vipers Kristiansand

Otthon 19 gólon tartották a Podgoricát. Vagyis inkább Katrine Lunde mutatta meg, hogy még mindig világklasszis. A kapus mellé felzárkózott még Henny Ella Reistad a 6 góljával. Mivel az északi mentalitásba nem nagyon fér bele a lazázás, ezért (is) kijelenthetjük, hogy ez a negyeddöntő is eldőlt.

04.13 Vipers Kristiansand- Buducnost Podgorica (24-19)

3. Rostov Don

Sajnos a Ferencváros nem tudott átlépni a saját maga árnyékán múlt héten. A hazai meccs egy jó tanulság volt, hogy lehet sziporkázni szezonban bármikor, de a lényeg áprilisban kezdődik. Érden sajnos nem volt a megszokott paradés kapusteljesítmény. Ha a többi elődöntőt nézzük, ahol paradé volt, ott a párharc el is dőlt. Továbbá a 29 idegenben lőtt gól is Ambroséknak kedvez. A küldetés nem lehetetlen, de ahhoz mindenkinek 120 %-ot kellene nyújtani. És már ezt sokszor elmondtuk hogy ez női kézilabda, szóval hajrá Fradi!

04.13. Rosztov Don- Ferencvárosi TC (29-26)

Jan Pytlick (Fotó: Action Images)

4. Győri Audi ETO KC

Itt azért eléggé rezgett a léc. Ha a magyar csapatnak egy hajszállal is gyengébb a kerete, nem ők lennének a listán… Az Odense megmutatta, hogy hiába tetemes az előnyöd, nem hiheted el hogy ez már megvan. Azért tegyük hozzá, hogy Jan Pytlick úgy lemeccselte a Danyi-Zovko párost, hogy öröm volt nézni.. a dánoknak. A skandináv edzőzseni ráadásul már kétszer csúnyán beintett a magyaroknak ( 2000 olimpiai női rémálom, plusz Ambros harmadik győri szezonjában a Vardarral). Itt is kozponti szerepe volt a kapusoknak. Vagyis az ETO három klasszis kapusának nem nagyon volt köze a meccsehez. Ezért okolható az elég szellős védekezés is. Ha ezeket rendbe teszik a Rába-parton, akkor nem kérdés a Final4. De ha nem… De akkor is hajrá ETO

04.13. Győri Audi ETO KC- Odense Håndbold (29-28)